Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Audi TT (2014) se prohání na Severní smyčce a dalších místech

David Bureš
Diskuze (6)
Třetí generace Audi TT výrazně zhubne. I kvůli tomu má být výrazněji zaměřena na radost z jízdy než dnešní provedení.

Premiéra třetí generace Audi TT se blíží, nové ingolstadtské kupé bude debutovat v příštím roce, nejspíše na jarním autosalonu v Ženevě. Automobil je tak před svým blížícím se debutem mohutně testován.

Opět se počítá s dvěma karosářskými variantami – kupé a roadsterem. Video testovaného prototypu potvrzuje, že vzhled automobilu se nijak radikálně nezmění, celková koncepce zůstává stejná.

Auto má působit agresivněji než předchůdce, detaily karoserie se mají inspirovat u tři roky starých konceptů e-tron a e-tron Spyder. Uvnitř se má objevit osmipalcová dotyková obrazovka.

Nové TT bude postaveno na koncernové platformě MQB. Přední kola budou posunuta vpřed, zatímco motor zůstane na stejném místě, což vylepší rozložení hmotnosti auta.

Proti aktuální generaci novinka zhubne, a to zhruba o 60 kilogramů, což sníží hmotnost k hranici 1.200 kilogramů. Snížení váhy umožní platforma MQB a hliníkové prvky karoserie.

Ingolstadtské kupé se bude spoléhat především na benzinové čtyřválce 1.8 TFSI a 2.0 TFSI, v nabídce bude i turbodiesel 2.0 TDI. Vybrané jednotky by mohly dostat systém vypínání válců. Rovněž se počítá se sportovně zaměřenými verzemi TT-S a TT RS.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - šmoula nešika
27. 10. 2013 06:25
Re: snad
Co to proboha čteš? >:-[] >:D
Avatar - Ham.
26. 10. 2013 00:34
Re: snad
Pro gaye jsou úplně jiná auta, nejlépe je prý umí koncerny PSA a Fiat.
[odkaz]
:-)
26. 10. 2013 00:22
Re: snad
otřesná je stále vždyť se na ní nic nemění, malé kosmetické úpravy tomu nepomůžou, je to stále tank
25. 10. 2013 19:41
Re: snad
já myslím, že na image toho auta se nic nezmění, je to prostě malé coupé a tudíž pro chlapy moc nee...
Avatar - 3_diamanty
25. 10. 2013 16:37
Re: snad
je fakt ze prva generacia TTcka posobila tak trosku ako pocmulany bonbon a tak nejako vselijako rozporuplne [odkaz] ale treba uznat ze na svoju dobu a na pomery audiny to bolo vtedy velmi zaujimave auto.... a nielen dizajnom.... kto by si nepamatal 165KW preplnanu verziu 1.8micky ktora sa v tych casoch pouzivala v mensich vykonoch aj v O1... ten motor nahanal ovela objemnejsie masiny a v tych casoch to bola taka raritka ze taketo sportove auto malo objem motora "len" 1,8L ... bolo to odvazne riesenie.... ja musim uznat ze prve TTcko dodnes vyzera zaujimavo ....