Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy video: Dvanáctiválcový Mercedes-Benz S 65 AMG řádí na Nürburgringu

David Bureš
Diskuze (17)
Divize AMG už nabízí osmiválcovou verzi nové generace třídy S. Nyní v Affalterbachu pracují na extrémnějším, dvanáctiválcovém S 65 AMG.

Prototyp nejsilnější verze nové generace Mercedes-Benzu třídy S se už proháněl na Severní smyčce Nürburgringu. Testovací pilot auto rozhodně nešetřil, jel s ním pěkně ostře

Vedle pištících pneumatik je v přiloženém videu slyšet i burácivé dunění motoru pod kapotou. Nejnovější S 65 AMG bude poháněno šestilitrovým vidlicovým dvanáctiválcem s dvojitým přeplňováním, který má původ v modelu G 65 AMG.

S 65 AMG má nabídnout výkon 463 kW (o 13 kW více než v G 65 AMG) a točivý moment 1.000 N.m. O přenos této mohutné síly na zadní kola se postará sedmistupňová automatická převodovka AMG SpeedShift Plus.

Dvanáctiválec se objeví i v tradičně nejluxusnější verzi S 600. V tomto případě se však výkon motoru má pohybovat okolo hodnoty 390 kW.

Mercedes-Benz S 65 AMG má být podle dřívějších zpráv představen na listopadovém autosalonu v Los Angeles. Na trhu se dvanáctiválcová limuzína objeví na začátku příštího roku.

David Bureš
Diskuze (17)
Avatar - Deathstar
20. 8. 2013 12:38
Re: Chybička(pravděpodobně)
Jo převodovka je slabina silných Mercedesů AMG,nevím proč se značka drží své jednospojkové 7gtronic s mokrou spojkou.Teď v tom novým SLS Black je dvouspojka a je to prý velkej rozdíl..Myslím,že osmikvalt koupený od ZF by byl optimálnější řešení..
20. 8. 2013 07:37
Re: Chybička(pravděpodobně)
420 nebo 450 CDI byla jediná možná motorizace pro např. GL, protože jezdila třeba za 12-13 zatímco 500 benzín si vzala bez uzardění 20. Dtto ML.

Mimochodem pro fandy MB a hlavně modelu SL - zajímavý test 63 AMG.
[odkaz]
zmiňuje se především mizerná převodovka /koho to ještě překvapuje u MB/ a řízení - autor píše doslova, že si připadá, jako kdyby osedlal pytel brambor:-)
Avatar - Deathstar
19. 8. 2013 16:29
Re: Chybička(pravděpodobně)
Dovolím si nesouhlasit,diesel je palivo na spoření a šetření,u coupe-sedanu ještě tu potřebu 300koní+ v naftě jakž takž chápu,ale na co extra silný diesel do středního vysokého SUV do města jako je GLK to mi hlava nebere??
Myslíš že 350CDi který má 258 koní a 620Nm(!!!) není dost silný na takové auto?

A o ML a GL si myslím(ale jsem to asi jenom já:)),že je extra silný diesel úplně mimo,kdo má prachy na koupi a provoz tak velkého,těžkého,drahého,nespořivého a s principu velmi neúsporného auta,tak by měl brát pětistovku..

Taková GL v silnějším dieselu(který by měl hypoteticky takových 340koní a 700Nm),by rozhodně nebyla autem spořivým,ten motor by žral jako mlejn (viz ten tri-turbo diesel od BMW,na papíře hezká utopie,v realu žere i v řadě 5 jako blázen..)

Na co tedy extra silný diesel,když mohu mít silnější,kultivovanější,levnější benzín,který nežere o moc více?
19. 8. 2013 15:11
Re: Chybička(pravděpodobně)
Já mluvím o GL, ML, GLK a Géčku.
Avatar - Deathstar
19. 8. 2013 15:06
Re: Chybička(pravděpodobně)
To je pravda třeba CLS,tomu by slušel silný diesel..ale nejvíc se diesel z těch větších MB vyskytuje asi v Ečku,tak jsem to myslel s tím,že stačí:)