Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru BRZ: v Evropě za 1,02 milionu korun

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (44)
Dvojče Toyoty GT 86 zamíří na evropský trh ve dvou stupních výbavy a zatím je známá jen cena vrcholné verze.

Subaru BRZ v letošním roce dorazí stejně jako Toyota GT 86 i na evropský trh a například v sousedním Německu se jej dočkají v létě. Ceny pro německý nebo dokonce český trh sice ještě oficiálně zveřejněny nebyly, ale holandský server Autoweek již zná cenu nejvyššího stupně výbavy.

Na evropském trhu má být Subaru BRZ údajně nabízeno ve dvou stupních výbavy. Základní provedení s označením Sport má standardně disponovat mimo jiné světly pro denní svícení, xenonovými hlavními světlomety, 16palcovými hliníkovými koly, difuzorem a spoilerem na zádi. K dispozici bude pouze s manuální převodovkou a jeho cena prozatím není známa.

Vrcholnou verzí bude provedení Sport Executive. To má být standardně vybaveno světelným senzorem, předními mlhovými světly, audio systémem s měničem na CD, vyhřívanými předními sedadly, čalouněním kůží a Alcantarou, hliníkovými sportovními pedály, 17palcovými koly a chromovanými koncovkami výfuků.

Součástí výbavy Subaru BRZ Sport Executive bude již v základu samosvorný diferenciál Torsen a zákazníci mají mít možnost volby mezi manuální a automatickou převodovkou. Cena Subaru BRZ v tomto pro Evropu nejvyšším stupni výbavy má být 40.995 euro (zhruba 1.020.000,- Kč).

Pod kapotou Subaru BRZ pracuje atmosféricky plněný boxer o objemu 2,0 l s přímým vstřikováním D-4S a výkonem 147 kW (200 k) a točivým momentem 205 Nm. S motorem může spolupracovat šestistupňová převodovka, která je buď klasická manuální, nebo samočinná s řazením pádly pod volantem.

S manuální převodovkou má verze Sport dosahovat průměrné spotřeby paliva 6,9 litru na 100 km a verze Sport Executive 7,1 l benzinu na 100 km. Vrcholné provedení Sport Executive s automatickou převodovkou pak má spotřebovat 7,8 litru benzinu na 100 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (44)
Avatar - Katikakus
20. 4. 2012 13:33
Re: Super
Koukam, ze sis neco precetl ve sve zdravotni dokumentaci a delas tady ramena medicinskymi termity, ale k tematu bohuzel tradicne nic. :-(

Ad golf - Komu nosis hole? >:-[]
20. 4. 2012 13:26
Re: Super
Užij si svou chízu pomatenče. >:D
Já jedu na golf. :-!
Avatar - Katikakus
20. 4. 2012 13:25
Re: Super
Zkus misto tradicen hloupeho placani argumentacne rozbit co jsem ti napsal nahore. Pak muzeme v diskusi pokracovat.

Zatim jsi jenom k smichu.
20. 4. 2012 13:07
Re: Super
To je sice hezké, ale tady těch aut fyzicky prostě víc nebude, protože výroba nepokrývá poptávku na primárních trzích. S pořadníky to nemá pochopitelně nic společného.
20. 4. 2012 11:51
Re: Super
>:D Jen mi nalož, od tebe mi to fakt nevadí a dobře se bavím. >:D

Máš to v halvě prostě pomalejší, ale to je tvůj problém. Ne můj. ;-)