Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru BRZ STI: Vrcholná verze na prvních fotkách

David Bureš
Diskuze (5)
Pro milovníky zkratky STI máme dobrou zprávu. Již brzy se v této vrcholné verzi předvede sporťák Subaru BRZ.

O Subaru BRZ STI se spekulovalo již od premiéry tohoto sporťáku, sourozence Toyoty GT 86. Nyní japonská automobilka konečně oficiálně potvrdila tuto variantu, na webu STI.jp zveřejnila její první snímky.

Na zveřejněných snímcích toho každopádně moc vidět není. Patrná je pouze přepracovaná maska chladiče s logem STI, stejná písmenka, která jsou zkratkou pro Subaru Tecnica International, se objeví i na boku auta.

Příchod BRZ STI automobilka již dříve naznačila sportovní sadou zahrnující přední spoiler, nástavce prahů, difuzor a křidélko na víku kufru. Vrcholná verze japonského kupé by se však měla dočkat větších úprav, byť aktuálně jsme stále jen ve fázi spekulací.

Zatím není jasné, jakého motoru se BRZ STI dočká. Vývojář Nobuo Kyotoku totiž letos serveru WardsAuto uvedl, že se turbodmychadlo pod nízkou kapotu auta nevejde, z čehož vyplývá, že BRZ STI použije atmosférický agregát. Na internetu však kolují i protichůdné informace tvrdící, že se turbo v tomto autě přece jen objeví.

Jisté každopádně je, že BRZ STI bude silnější než základní model s atmosférickým dvoulitrem boxer o výkonu 147 kW. Hovoří se o zhruba 184 kW (250 koní).

Vedle aerodynamických úprav a silnějšího motoru se BRZ STI má dočkat i silnějších brzd a sportovněji naladěného podvozku.

V současnosti není jisté, kdy bude BRZ STI představeno. Pravděpodobným místem premiéry je autosalon v Los Angeles nebo autosalon v Tokiu, přičemž obě akce se konají v listopadu. Nezapomeňme ani na zářijový veletrh IAA ve Frankfurtu. Subaru zveřejněné fotografie pouze doplňuje zprávou „již brzy.“

David Bureš
Diskuze (5)
6. 8. 2013 20:02
...
[odkaz]
6. 8. 2013 08:29
Re: Super
Ano. Nějak mne nenapadá atmosférický motor (a je jedno zda od Subaru, nebo Toyoty), který by nacpali do BRZ a dával +-250HP. Za vyladění současného 2.0 na 250 bych se na Subaru nezlobil, ale nepovažuji to za reálné.
Avatar - Dinar
6. 8. 2013 08:14
Re: Super
Na turbo si vsadím mnohem víc než na atmosféru, to info o nízké kapotě, kam se nevejde, mi přijde trochu mimo, uvidíme. Každopádně znáček STI už znamená závazek, technicky to u Subaru jistě zvládnou, víc mám obavu o zvládnutí ceny, imprezu STI držela nahoře rally legend, tohle žádnou historii nemá, jestli cenu přepálí, dostanou se do teritoria premiovek, a to už je mimo peněženky většiny nadšenců, no, BRZ STI bude vyžadovat skutečný "cenový jemnocit."
Avatar - Warrual
5. 8. 2013 22:06
Re: Super
Přesně tak...Chci ho! Chci ho! chci ho!
Avatar - KANKUNEN
5. 8. 2013 15:28
Super
Tohle auto si zaslouží, aby umělo zkracovat i rovinky.