Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru BRZ: Nové kupé na oficiálním videu

Aleš Dragoun
Diskuze (45)
Automobilka Subaru se snaží namlsat fanoušky na své sportovní kupé BRZ, které vyvinula ve spolupráci s Toyotou.

Máme tu tedy oficiální reklamní video z testovací trati. Prohání se na něm většinou exemplář v typické modré barvě, jen zlatá kola chybí. Teprve ke konci jej doplňuje další v bílé perleti. Ne, nejsou to STI, ty budou mít určitě jiné nárazníky a zadní křídlo. Oba se ovšem liší od toho, který byl představen na původních firemních fotografiích. V předních náraznících totiž chybí diody pro denní svícení.

Pro úplnost ještě pár technických údajů, byť byly zveřejněny již mnohokrát. Čtyřválcový boxer objemu 2,0 l s přímým vstřikováním D-4S dává 147 kW (200 k) a 205 Nm. Převodovky mohou být buď manuální nebo samočinné, vždy se šesti stupni. Automat má sportovní režim (S) a je možné řadit i manuálně (M) pomocí pádel pod volantem.

Automobilka koncernu Fuji Heavy Industries se souhvězdím Plejád ve znaku nás tedy pěkně napíná. Nízko položené těžiště a rozumná hmotnost spolu s pro Subaru atypickým pohonem pouze zadních kol určitě přinesou odpovídající jízdní zážitky.

Drift a protáčení kol? Stabilizace půjde vypnout, alespoň doufejme. Určitě by to nebylo od věci...

Aleš Dragoun
Diskuze (45)
Avatar - Sysoj Psojič
5. 12. 2011 18:00
Re: GTI
To ani není možné, že by takto "logicky" reagoval chlap >:D
5. 12. 2011 16:17
Re: GTI
Aha,on každej kdo si nekoupí hnusný GT-Rko,je přizabednělej,"mistře"
Avatar - bubucci
5. 12. 2011 12:47
Re: JEDINÁ ZÁCHRANA - POKRAČOVÁNÍ
3a)
DUEL JÍZDA (za volantem ty) jde o vhodnost vozu
BRZ - 5 bodů
ROCCO - 9 bodů
3b)
DUEL JÍZDA (za volantem eurodrzek)
BRZ - 9 bodů
ROCCO - 9 bodů

No vidíš, že si umíš stáhnout nové auta do NFS. Bravo Playstation kovboj.
5. 12. 2011 11:45
Re: JEDINÁ ZÁCHRANA
ano stále chápu co máš na mysli.. taky jsem se za pár desítek vteřin zamyslel.. ale!

existuje ještě jeden pohled: chci si pořídit auto pro zábavu, na víkendové ježdění. Auto, které mi nebude líto rasovat na okruhu (díky nízké ceně). Auto, na kterém se můžu učit...ano, jsem slabý článek za volantem!!.. ale proč to nezměnit. Pokud bych chtěl "okreskovou" jízdu na úrovni Rocca, tak si na své a6 snížím podvozek a dám větší kola. A myslím že by to mělo stejný význam.. rychlou bezpečnou jízdu. Levná zadokolka ale splní ten první pohled.

5. 12. 2011 10:05
Re: JEDINÁ ZÁCHRANA - POKRAČOVÁNÍ
Souhlas ... taky jsem ještě neviděl auto do kterého se posadí 7 lidí a jejich vybavení na lyžování. Objede auta jedoucí v jednosměrce jednou stranou ve sněhu a pak zaparkuje napříč s předníma kolama do svahu. Třeba u nás na jesenicku jezdí několik těchle autíček a většinou jsou na zásobování horských chat a nebo je používají lyžařské školy atd.