Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Supersport z dílny BMW M a McLarenu nebude

Michal Fokt
Diskuze (2)
Šéf BMW M popřel informace o vyjednávání s McLarenem ohledně supersportu s motorem uprostřed. BMW i8 musí stačit.

Před pár dny zaplnily stránky online magazínů informace, které každý fanda do aut slýchá rád - BMW údajně uvažuje o společném projektu s McLarenem - supersportu s motorem před zadní nápravou a pohonem zadních kol. Dávalo by to totiž smysl - McLaren má zjevně vydařený karbonový monokok, který už využívá třetí model značky a dodávat ho bavoráku by nemusel být špatný nápad. Snížily by se náklady na vývoj i výrobu.

No a BMW má pár vlastních motorů, které by se za kabinu vešly, nehledě na to, že se dokonce mluví o nové V8 4.0 s výkonem přes 760 koní...

Trošku by to také připomínalo původní projekt McLaren F1, byť v tomto případě by auto mělo design a karoserii BMW, přičemž představit se mělo už za dva roky. Jenže příznivcům mnichovské automobilky bude muset i nadále stačit i8. Šéf BMW M Frank van Meel spekulaci britského časopisu CAR rázně popřel. Nic takového prý BMW nechystá.

Ostatně se zmiňovaným V8 4.0 biturbo by takové auto i McLarenu dělalo spíše nepříjemnosti. Jednalo by se totiž o silnější vůz, než je 650S, a to by image britské značky úplně neprospívalo. Nehledě na to, že u McLarenu určitě nepotřebují, aby bylo nějaké BMW vnímáno jako pokračovatel legendárního modelu F1. Jiná situace by byla, kdyby si oba vozy nekonkurovaly a supersportovní bavorák by byl, třeba s I6 M Twin Power pod kapotou, zacílen někam na Audi R8. Ale jak už bylo řečeno, je to celé hoax. Tak vidíte, co dokáže způsobit jeden koncept...

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Stejsn
24. 9. 2015 17:47
Ksicht
zhulené koaly...
24. 9. 2015 09:24
Pane Fokte, proč ?
Dobře, nebude.

Ale proč zase ten tajemný grafik opatřil tento článek galerií (už úplně profláknutou) s konceptem CSL, který nemá se supersportem nic společného ? To už by se tam, jako ilustrační obrázky, víc hodil letitý [odkaz] , když už tam musí něco být. Dejte tajemnému grafikovi školení o autech, prosím.

Já osobně bych tedy k takové zprávě žádný obrázek ani nepotřeboval, když není k dispozici aktuální, klidně stačí dát k titulku jen logo.