Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Swift 2014: Denní diody a blinkry do zrcátek

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Suzuki připravilo modernizaci úspěšného modelu Swift pro rok 2014. Změny jsou spíše kosmetické. Prodej odstartuje za pár dní.

Čtvrtá „evropská“ generace Swiftu se objevila v závěru roku 2010 a mnoho linek zdědila po velmi úspěšném předchůdci. Za necelá tři léta vnější design nepotřebuje žádné radikální zásahy, změny pro modelový rok 2014 jsou minimalistické. Vpředu vedle mlhovek se objevily diody denního svícení ve tvaru písmene L a přední nárazník má o něco výraznější prolisy. Boční ukazatele směru se podle nejnovější módy přesunuly do krytů vnějších zrcátek. A to je vlastně takřka všechno. Překvapilo by nás, kdyby se diody objevily již v základní výbavě, u blinkrů to ale platit určitě bude.

V interiéru zůstalo všechno při starém, jenom místo kruhových ovladačů ventilace a klimatizace je na neostrých snímcích vidět další displej, s největší pravděpodobností jde o samočinnou verzi. Očekávejme dále lepší materiály a zvenčí pak nové odstíny laků karoserie. Na fotografiích jsou auta v modré, zlaté metalíze a bílé perleti.

Suzuki samozřejmě mohlo vylepšit pohonné jednotky, ale data chybí, vzhledem k tomu, že oficiální tisková zpráva nebyla dosud vydána. Současný model je k dostání s motorem 1.2 VVT/69 kW, který lze kombinovat vedle pětistupňové přímo řazené převodovky také se čtyřstupňovým automatem, nebo pohonem všech kol. Dále je k dispozici turbodiesel 1.3 DDiS/55 kW. Pouze pro ostrý Sport je určena šestnáctistovka VVT se 100 kW, v jejím případě si řidič užije šesti rychlostí. Základní model aktuálně koupíte těsně pod 200.000 korun, nejdražší provedení Sport stojí 379.900 Kč.

Inovovaný Swift bude mít výstavní premiéru na zářijovém autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem. My jej však uvidíme již 25. června a o několik dní později se dostane také do showroomů.

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Avatar - User111
19. 6. 2013 15:47
Re: poctivá technika
A preto ho vlastnim. True story bro.......
19. 6. 2013 07:02
Re: asi som staromodny
Daj si facku topore! Za myslienku a gramatiku....
Vies vobec dovody preco to aplikuju externe mimo hlavnych svetiel?
Daj mi prosim nejaku myslienku, nech sa pobavime...
Avatar - Ozzman
18. 6. 2013 22:31
Re: poctivá technika
Jezdí to parádně a to i v základní motorizaci, je to takovej levnější asijskej minicooper :-) Bydlet někde, kde jsou pěkné nezničené silničky a chtít auto jen tak na denní dojíždku do práce/po městě jdu do něj :-)
Avatar - PeterLuk
18. 6. 2013 20:30
Načo?
Ja si myslím, že Swift facelift nepotreboval.
To vabis: bratranci vyhrali na týždeň Sporta a len súhlasia.
Avatar - vabis
18. 6. 2013 19:36
poctivá technika
O diody nejde

...Slovo chlapa je , že Swift je technicky velmi spolehlivé auto na úrovni Yarise! Se zajímavými jízdními vlastnostmi (malé BMW na japonský způsob). Prodejností pak zcela neprávem ve stínu .