Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Swift: Prodej na německém trhu zahájen, bude i verze 4x4

Diskuze (12)
Design nové generace Suzuki Swift se příliš nemění, změní se ale mnoho na jeho technice a také prodejní strategii. Suzuki vsadí jen na dvě motorizace, jedinou karosářskou verzi a přinejmenším v Německu pouze dvě úrovně výbavy.

Německé zastoupení Suzuki zveřejnilo ještě před oficiálním představením nové generace modelu Swift. Základní cena je poměrně vysoká – 13.590 Euro (asi 340 tisíc Kč). Podobné ceníky zveřejnilo i britské zastoupení.

Základní výbava Club představuje balíček, který u aktuální generace nabízené od roku 2005 odpovídá téměř vrcholu. Standardem bude například klimatizace, rádio s konektorem USB, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka, ESP nebo sedm airbagů (včetně kolenního). Auto dostane ocelová 15palcová kola a zrcátka i kliky dveří v barvě karoserie.

Proto nepřekvapí relativně vysoká první cena – 13.590 Euro odpovídá asi 340 tisíc Kč, ovšem rozsah základní výbavy představuje v daném segmentu prakticky špičku. Za příplatek jen 900 Euro se bude dodávat k motoru 1,2 16V pohon všech kol – mezi malými vozy unikátní volba. Automatická převodovka vyjde na 1300 Euro. Dieselovou alternativou bude motor 1,3 DDiS.

Vyšší výbava Comfort přidává luxusnější prvky: automatickou klimatizaci, elektrické stahování zadních oken, vyhřívaná sedadla, bezklíčkový vstup a startování, přední mlhovky, 16palcová litá kola a asistent pro rozjezdy do kopce. Po technické stránce se lépe vybavený Swift liší systémem Start-Stop a zadními kotoučovými brzdami. Novinkou u Suzuki je světelný a dešťový senzor a také funkce komfortního trojbliku. Za příplatek 690 Euro se bude nabízet střešní okno.

Z cen nového Swiftu na německém trhu ovšem nelze vyvozovat paušální závěry. Zatímco u nás se končící generace prodává za ceny od 184.900,- Kč do 284.900,- Kč, u našich západních sousedů ceníkové ceny Swiftu 1,3 Club začínají na 13.300 Euro. Modernější, větší a lépe vybavený Swift 1,2 Club nové generace tak vychází jen o 290 Euro dráž.

Diskuze (12)
2. 9. 2010 16:24
Re: Facelift
Este nieco mas na srdiecku? :-)
2. 9. 2010 16:23
Re: Facelift
Ok, ještě by se ti z toho rozbouřily hormony víc než teď a to si na triko nevemu... ;-)
2. 9. 2010 16:18
Re: Facelift
Ked si vedel co myslim tak na co ma tu niekolko krat opravujes, sa spytam vysvetlim a ok ale ty ne ty si musis napisat ze som sa zmylil ze ja nemam pravdu, vies co? nepaci sa ti moj koment? tak nereaguj lebo ma to vobec ale vobec netrapi a tieto rady si schovaj pre svoje deticky ty mi tu nic nebudes hovorit co ja mam robit ok? :-) :yes:
2. 9. 2010 16:11
Re: Facelift
Příště tedy než něco napíšeš, tak si utřiď myšlenky...porovnej si co myslíš a co píšeš a pak přispívej... ;-) Ušetříš si rozčilování i čas... ciao
2. 9. 2010 16:03
Re: Facelift
Já chápu moc dobře, co si tím chtěl vyjádřit, ale napsat: "Sympaticky facelift tohoto celkom schopneho japoncika" a myslet si, že ostatní ví a chápou, že jsi tím vlastně myslel trochu něco jiného...nevěštíme tady z koule... A pak se ještě rozčilovat a dělat hrdinu, když tě někdo opraví...pokud si chceš nazývat co chceš, jak chceš, prosím...ale asi bys tady nemě přispívat, protože tento portál slouží k tomu aby se fandové aut dověděli nějaké novinky a OBJEKTIVNĚ se o tom pobavili.