Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak je to s tím tajemstvím loga Škodovky na krytu motoru? Podívejte se s námi pod kapotu Kodiaqu

David Bureš
Diskuze (20)
Škodovky prý v motorovém prostoru ukrývají logo Volkswagenu zakryté okřídleným šípem. Zkusili jsme tak kouknout i pod kapotu testovaného Kodiaqu Sportline.

Video se připravuje ...

Internetem se nedávno šířilo virální video ukazující (podle mnohých médií šokující) tajemství. Mladoboleslavský šíp podle něj prý na krytu motoru pod sebou ukrývá logo mateřského Volkswagenu. Prohlédli jsme tak i motorový prostor nedávno testované Škody Kodiaq Sportline s motorem 2.0 TDI, zda toto tajemství skrývá také.

Jak si můžete prohlédnout v přiloženém videu, logo Volkswagenu jsme na krytu motoru pod okřídleným šípem nenašli, kryt auta tvoří jeden výlisek, a tak logo Škodovky i přes veškerou snahu vypáčit nešlo.

Zeptali jsme se proto tiskového mluvčího českého zastoupení Škody Auto Vítězslava Pelce, jak to s tím logem je:

„Značka Škoda je součástí koncernu Volkswagen již více než 25 let, a tak jako koncern VW, tak i Škoda Auto plně využívají synergií všech značek koncernu k tomu, aby pro své zákazníky vyráběly ty nejlepší automobily. Využívání motorů vyvinutých skupinou Volkswagen ve vozidlech Škoda je běžnou praxí, jelikož Škoda patří do skupiny Volkswagen.

Současná modulární platforma MQB je velmi flexibilní a umožňuje všem značkám koncernu VW sdílet technologie, komponenty a jednotlivé díly v rámci tzv. „koncernové stavebnice“. Na základě tohoto konceptu každá značka definuje své vlastní vozy s individuálními rozměry pro specifické skupiny zákazníků spolu s jasnou identitou. Pokyny pro vývoj jsou definovány specifickými hodnotami značky. Na vybraných originálních dílech značky Škoda je tak možné nalézt loga dalších automobilek koncernu VW, záleží o který konkrétní díl se jedná a v rámci kterých modelů a značek může být použit,“ komentuje Pelc.

Na různých dílech Škodovek se tak skutečně mohou objevovat loga Volkswagenu nebo jiných značek německého koncernu, jak je ostatně vidět i na „našem“ Kodiaqu. Ve vybraných modelech pak na krytu motoru opravdu najdeme i logo Volkswagenu pod znakem mladoboleslavské značky. V některých případech by bylo totiž neekonomické vyrábět daný plastový díl s jiným logem, a tak se raději jen to výchozí přelepí.

Neobjevuje se to však u všech motorů. Zákulisní zprávy naznačují, že jde pouze konkrétně o vozy s benzinovými motory 1.8 TSI a 2.0 TSI rodiny EA 888. Pro ně kryty vyrábí firma Weber, která jej dodává té které značce koncernu s tím správným logem.

David Bureš
Diskuze (20)
27. 4. 2018 07:44
Manipulácie auto.cz ...
Článok o Honde Z z 25.4. so šiestimi komentármi visí na titulke. Avšak článok o i20 rýchlo odpratali do treťohôr! A tento článok z 24.4. to isté! ;-\
Avatar - holden2
26. 4. 2018 10:22
Re: To bych blil.
furt pisu ze skodovka je hnuj a tim padem i clakky o ni musi byt hnuj. skodovka je hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje
26. 4. 2018 08:23
Re: Kluci ušatý,
Ta reklama je vtipná a pravdivá.Máš s tím problém? ;-)
26. 4. 2018 07:14
Re: To je bída...
Úplná tragédie, článek a video k ničemu. Jak kdyby se objevila Amerika. To opravdu nikdo neví, že VW vlastní plno další automobilek včetně Škodovky, hlavně už hodně dlouho, takže je jasné, že plno dílů má znak audi, vw, seat nebo škoda...asi zde nebylo co na práci, tak si někdo řekl udělám * článek a někdo to bude žrát po soustech. CHodím jsem jen proto, abych se zasmál, jak jsou naši nezávislý redaktoři a pisálci o autech tak moc hloupý, že umí kopírovat i věci s chybama. :-) To ukazuje velikou úroveň u nás. Zlatej Rasto Chvala na Slovensku, od něj by se mohli místní učit.
26. 4. 2018 01:54
To je bída...
To jako fakt takový příspěvek myslíte vážně? Ach jo... :-O ;-\ 8-s :no: