Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takhle vypadá odkladiště volkswagenů z Dieselgate. Parkoviště duchů...

David Bureš
Diskuze (36)
Vykoupené vozy z kauzy Dieselgate Volkswagen shromažďuje na několika místech po celých Spojených státech. Aktuálně na nich stojí tisíce aut.

Video se připravuje ...

Volkswagen kvůli Dieselgate musí v Americe vykupovat automobily s podvodným softwarem, kterých je zhruba půl milionu. Fotografie z obřích odstavných ploch, kde automobilka postižená vozidla shromažďuje, jsme viděli už v minulosti. Tentokrát je tu ale video, které důsledek Dieselgate ukazuje ještě názorněji.

Natočené video jednu z hned několika odstavných ploch volkswagenů s podvodným softwarem zachycuje tentokrát ze vzduchu, kde jsou tisíce vykoupených aut ještě lépe patrné než na fotkách. Konkrétně se jedná o odkladiště v michiganském městě Pontiac, kde výrobce využil někdejší parkoviště pro dnes nevyužívaný fotbalový stadion Pontiac Silverdome.

Zatím není jasné, co s vykoupenými vozy bude dál. Automobilka by je samozřejmě ráda opět prodala, jenže to bez povolení amerických úřadů nemůže. Příslušné instituce totiž nejprve musí schválit úpravy agregátů, aby konečně opravdu splňovaly americké emisní normy. A k tomu ani po mnoha měsících nedošlo.

Na základě nařízení amerických institucí je navíc Volkswagen ani nemůže vyvézt ze země, i na jejich vývoz se totiž vztahuje nutnost předchozího schválení úprav motorů. Odstavené passaty, golfy nebo jetty tak zatím můžou jen čekat na další osud, kterým může být i jejich sešrotování. To když ke schválení změn na agregátech nedojde, nebo když bude trvat tak dlouho, že už odstavené vozy nebude nikdo chtít.

David Bureš
Diskuze (36)
29. 3. 2017 20:45
V EU je lidí dost
Ale vypovídá o tom které motory nejvíce otravují ovzduší a přitom u jinych výrobců to jde výrazně lépe. A tyto výsledky jsou po úpravě,takže nelze se amíkům divit že je nechtějí.
29. 3. 2017 08:48
Re: ?
Jak vypadá výsledek hloupé podpory dieselových motorů s nadměrnou produkcí CO2, NOx, SO2 srovnání s benzinem ?

Srovnání jednotlivých typů přepravy podle emisí palivo/plyn na tunokilometr CO2, NOx, SO2 :-

Nafta (silniční doprava i nákladní + železniční + extralehký a těžký topný olej loď)
13280 - CO2
243,57 - NOx
40,02 - SO2

Benzín (silniční doprava)
3180 - CO2
8,73 - NOx
0,08 - SO2

Kerosin (letectví)
2600 - CO2
8,3 - NOx
0,8 - SOx

Plyn (silniční doprava CNG+LPG)
2750 - CO2
13 - NOx
0 - SO2

Ovšem emise vypouštění do vzduchu výsledek lepší benzin než nafta :-!
28. 3. 2017 23:37
Re: Kolik by stála fabriku úprava
No a co? Mame aj slzu vypustit? Ten odpad zosrotovat, recyklovat co sa da a VW nechat vsetko zacvakat nech ich taky podvod uz ani nenapadne.
28. 3. 2017 23:31
Re: Kolik by stála fabriku úprava
No a co? Mame aj slzu za tie vraky ktore boli vyrobene nelegalne vypustit? Ten odpad zosrotovat, recyklovat co sa da a VW nechat vsetko zacvakat nech ich taky podvod uz ani nenapadne.
Avatar - Ada je zase tady
28. 3. 2017 23:17
Re: ?
Podívej se sem [odkaz] ať vidíš, jak vypadá výsledek hloupé podpory benzinových motorů s nadměrnou produkcí CO2 (ve srovnání s dieselem), ty sodovko 8-s