Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto vypadá interiér Škody Kodiaq. Známe i objem kufru! (+video)

Martin Machala
Diskuze (203)
Ještě před čtvrteční premiérou mladoboleslavského SUV si můžeme prohlédnout interiér novinky. Jak se vám přístrojovka kodiaqu líbí?

Vnější design SUV novinky jsme už díky „videosloženině“ na Auto.cz odhalili, zahlédnout jste mohli také kousek přístrojové desky. Základní architektura je tedy očekávatelná, celku jednoznačně dominuje displej multimediálního systému, který se posunul na nejvyšší možné místo středového panelu. Tím vytlačil výdechy ventilace, ty se tak nacházejí po straně obrazovky. Čistě esteticky se mi víc zamlouvá „podvýdechové“ řešení (stávající Škodovky), takto je však displej lépe na očích, a o to mladoboleslavským evidentně šlo především. Přístroje a veškeré další ovládací prvky jsou už známá koncernová klasika.

Škodovka uvolnila také fotografie zavazadlového prostoru a rovněž připojila litrové info - v základním uspořádání nabídne kufr kodiaqu 720 litrů, po sklopení opěradel druhé řady pak 2065 litrů. Do jaké míry se do těchto čísel promítne na přání dodávaná třetí řada sedaček, v tuto chvíli nevíme.

A jak je v posledních letech zvykem, Škodovka zdůrazňuje svá Simply Clever řešení, v kodiaqu by jich mělo být třicet. V Mladé Boleslavi upozorňují hlavně na ochranu hran dveří, elektricky ovládanou dětskou pojistku nebo opěrky hlavy poskytující oporu při spaní. Rádi vyzkoušíme! Ve výbavě se objevuje také vyhřívaný volant.

Světová premiéra Škody Kodiaq pak proběhne ve čtvrtek večer, z akce připravujeme přímý přenos. A v osm večer se pak můžete těšit na exkluzivní článek s fotkami a videem nové Škody Kodiaq, který vznikl ještě před samotnou světovou premiérou.

Video se připravuje ...

Martin Machala
Diskuze (203)
1. 9. 2016 10:17
Re: Fotky
nebo tohle: [odkaz]
Avatar - Barry Lyndon
1. 9. 2016 10:04
aktuálně nastavený koncernový trend podle mě není dobrý
Větší logiku to mělo za Piecha, který chtěl značky (Audi, VW, Škoda a Seat) odlišovat spíše stylem... Nyní nastoupený trend, kdy se bude odlišovat více kvalitou, podle mě není dobrý. A to nejen pro Škodu. Zákazník Audi může mít totiž zásadní problém s technikou prakticky stejnou jako má v jeho očích nyní již opravdu lowcostová Škoda.
Avatar - Ozzman
1. 9. 2016 07:50
Viděl jsem ho!!!
Vánoce v létě! >:D Včera jsem ho viděl, zamaskovaný do černé gumové fólie, uplně přesně jako na promofotkách! >:-[] >:D Jezdil dokonce s doprovodnou bílou Oktávkou, asi, ochranka >:D

Teď vážně, to auto je fakt o kus větší, než dosavadní typičtí zástupci SUV na bázi nižší střední. Ale docela mi přišlel úzký :-)
Avatar - Emel
1. 9. 2016 00:16
Re: Tak nějak trochu bokem.
Smysl je pořád stejný, tedy sbírání drobků a zbytků. To se v souvislosti s VW nedá použít, jeho hlavní modely (Golf a Passat) vedou své třídy s více než 100% náskokem oproti nejlepším rivalům.

Ne, to tedy uznat nemusím. Všechny Volkswageny patří provedením interiéru minimálně do širší špičky segmentu, obvykle na úplnou špičku. Jsou dost konzervativní, to je ale záměr.
Avatar - rokyta.p
1. 9. 2016 00:08
Klaus měl pravdu
Václav Klaus měl pravdu, když říkal že nyní žijeme v ještě hlubším socialismu než v 80 letech. Protože přesně na tu dobu ten interiér vypadá, v lepším případě Škoda Favorit s karburátorem. Přitom Fabia 2 (pomineme design, haha, o omýlané proporce nejde všimněte si že Pandu nikdo nekritizoval že je vysoká že) měla interér docela příjemný. Nyní O3, F3, S3 utrpení, nová doba, interiéry podlézáme Favorit.

Pokud vezmeme pozitiva, tak se konečně (se zpožděním téměř 20 let) nedíváme na televizi která je kdesi u kolen, huráááá. A dál? No asi nic.

No a negativa? Zvláštní buď se v Bolce v rámci fluktuace pracovního trhu obměnila půlka nižších vedoucích a noví (tsi generace) to neumí. Nebo spíš někdo nechtěl zaplatit. Dyť ty dveřní výplně, ty plasty to je konečná povrchová úprava prosím? Sakra, to se má nastříkat lepidlem, pak kopyto vyrazí z měkčeného pvc ten tvar. Nějaká nadějná mladá krasavice jej horkouvzdušnou pistolí nažehlí a pak se to horkou vodou zalaminuje. Vypadá to jak struktura kůže, klidně s kontrastním prošitím i když je to jeden kus, je to měkké, v zimě hřeje v létě chladí, omyvatelné nealergické, za pár let na dírách nevrže. (víte jak skřípe interiér Renaultu Kadjar? brrr) Cena není vysoká. Dyť ty dveře nyní vypadají jak vnitřní strana rozříznutého kanystru od aviváže.

Grafika čísel na rychloměru a otáčkoměru, chápu že jsou na ni hrdí. Tady to vidím na pohodlnost odpovědných osob a nedostatečnou důsednost vedení. Dyť to je zastaralé, unylé, bez nápadu. Ten člověk co to navrhoval už asi 10 let není v práci, nikdo si toho nevšiml a toto vytáhla paní uklízečka z jeho 386ky co si nechali ajťáci na skříni ve skladu jako suvenýr. Jestli si to chcete nechat, já to nekomentuju.

Volant, Škodovky mají většinou dobrou polohu, dobrý poloměr a průměr věnce. Že řízení je tradičně neklidné a na dírách kope do volantu přežijeme, aspoň to nemá tupou charakteristiku. Ale ty tlačítka na bocích, nemohli být resp jejich krytky a jejich okolí o něco výš, aby byly v jedné rovinně s tím airbagem? Když to řeknem ladně, tak ten volant má jakési těhotenské bříško. V praxi bradavici a nádor, který z něj zhoubně trčí. Možná aby se to dobře vylupovalo zlodějům, těžko říct. Volant by měl mít měkký střed a střed a věněc v jedné rovinně.

Hlavice řadící páky, kdo jí podepsal, tak za domácí úkol by si měj jednu páku odnést domů a 24 hodin na ní sahat. Vsadím se, že druhý den by ta páka měla koncovku do ruky kulatou a z jednoho příjemnějšího materiálu. Krychle s materiálovými přechody je neuspokojivá.

Napojení středového tunelu beru jako předprodukční prototyp a stíny na dané fotografii, v reálu by to mělo být lepší aby to bylo jako nedodělek když padla a trainee šel domů. Jinak čím větší konzola, tím méně místa na nohy. všichni chceme sedět jak ve skibobu jojojo.

Většina lidí autům příliš nerozumí, bude se rozhodovat podle subjektivních krátkých dojmů. Myslíte že ten interér tomu přidá? Nevím kdybych si měl vybrat SUV dané kategorie, tak pro ty co jezdí asfalt asi Mazdu CX5 a pro ty co jezdí bad road asi RAVku. Přitom takový potenciál ten Kodiaque mohl mít. Uvidíme jak se vyloupnou ty přední dělená světla, zda cpe Jaromír sirky do krabičky.