Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tata Motors údajně koupila Land Rover a Jaguar, Ford to popírá

Dan Vořechovský
Diskuze (22)
Podle indické televize CNBC-TV18 je novým majitelem automobilek Jaguar a Land Rover indická automobilka Tata Motors. Ford informaci popřel a uvedl, že nyní teprve začne jednat s vybranými zájemci.

Tento týden ve čtvrtek přišla indická televizní stanice CNBC-TV18 s informací, že indická automobilka Tata Motors od Fordu získala britské automobilky Jaguar a Land Rover. Indická automobilka k tomu ústy svého šéfa pro komunikaci s veřejností Debasise Raye uvedla, že se k této informaci nebude vyjadřovat, protože se k fúzím a akvizicím nikdy nevyjadřuje. Po informaci indické televize vzrostla cena akcií indického automobilky o 5 procent.

Ford se k informacím indické televizní stanice vyjádřil tak, že jde o „spekulaci“. Mluvčí americké automobilky v Londýně Daniel Ward uvedl, že Ford má několik zájemců o britské automobilky.

Indická televizní stanice později své informace poněkud poopravila, když uvedla, že indická automobilka patří mezi ty zájemce o britské automobilky, kteří předložili nejzajímavější nabídku.

Ford naopak ve čtvrtek uvedl, že nyní bude s vybranými zájemci jednat o případném prodeji obou automobilek. Ford zároveň připustil, že k prodeji také vůbec nemusí dojít. Podle nejnovějších informací patří mezi zájemce, s nimiž bude Ford jednat, indické automobilky Tata a Mahindra & Mahindra a investiční společnosti TPG a Ripplewood. Tyto informace však Ford nepotvrdil.

Podle informací indického deníku Hindustan Times začne Tata Motors příští týden s interním auditem obou britských automobilek. Vrchnolní manažeři indické automobilky jsou podle deníku již v Londýně. Indické automobilce by měl při nákupu radit finanční konglomerát Citigroup. Automobilka Tata se odmítla vyjádřit i k této informaci.

Dan Vořechovský
Diskuze (22)
Avatar - Pekelná Micinka
30. 7. 2007 00:04
Re: Prodej Jagu
Buďme optimisti, je teda s podivem, že to řikám zrovna já, ale tak... :-)
Avatar - Ricardo
29. 7. 2007 12:48
Prodej Jagu
V téhle věci je už lepší ničemu nevěřit. Ono to nějak dopadne a pak se prostě uvidí.... do té doby už jsou všechno spekulace, protože těch verzí už bylo, že to snad ani nejde spočítat.
Avatar - Ricardo
29. 7. 2007 12:41
Re: V klidu
Konečně někdo napsal relevantní info :yes: Sice nejásám, že má zájem i Indie, na druhou stranu je pro obě značky určitě lepší silný indický majitel z oboru (třeba i s podporou) než nějaký spekulant - viz Aston Martin
28. 7. 2007 14:57
Bude to kachna
Tomu Jaguaru bych jeste mozna veril, to je mrtva znacka. Nicmene Land Rover je pres vsechny problemy s kvalitou stale ziskovy a ma unikatni know-how ve velmi atraktivnim sektoru terennich vozidel. To je prilis draha znacka na to aby si ji koupila Tata. Land Rover koupi nektera z kvalitnich znacek, ktere chybi offroady v portfoliu produktu, mozna nejaky Francouz nebo Fiat.
28. 7. 2007 13:21
:-(
:no: ;-\ :-(