Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra kromě vlastníka změnila i název firmy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost Truck Development a.s. koupila kopřivnickou automobilku Tatra v dražbě 15. března letošního roku za 176 milionů korun, které na nákup poskytla investiční skupina J&T.

Hodnota Tatry byla stanovena na 1,765 miliardy korun, její závazky činily 1,5 miliardy. Vyvolávací cena byla stanovena na 175,135 milionu, přičemž dražby se zúčastnil jediný dražitel.

Společnost Truck Development a.s. se sídlem v Ostravě převzala podnik 18. března 2013 a kopřivnická automobilka se tak po několika letech vrátila do českých rukou.

Kromě toho, že nový vlastník získal majetek Tatry, přešly na něj i její závazky, které nebyly uspokojeny v rámci exekuce. Společnost Truck Development a.s. zároveň s podnikem převzala i pracovně právní vztahy se stávajícími zaměstnanci.

V zájmu potvrzení pokračování více než stoleté tradice výroby motorových vozidel v Kopřivnici se vlastníci Truck Development a.s. rozhodli o změně obchodní firmy společnosti a jejího sídla.

Ze společnosti Truck Development a.s. se sídlem v Ostravě se začátkem dubna stala po změně zápisu v obchodním rejstříku obchodní firma Tatra Trucks a.s., sídlící přímo v areálu automobilky v Kopřivnici.

Nový vlastník má tradičnímu výrobci těžkých nákladních vozidel dodat stabilní finanční zázemí a rozhodné akcionáře. Podle materiálů společnosti má právě toto společně s posílením manažerského vedení vést ke zvýšení kvality a plynulosti výroby, což pro zákazníky znamená dodržení sjednaných dodacích termínů a dodavatelé mohou očekávat řádné platby za své dodávky.

Novým výrobkům, se kterými automobilka přišla v tomto složitém období, se mají touto změnou mimo jiné otevírat možnosti vstoupit na nové trhy a posílit postavení na trzích tradičních.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - AUDIRS6
11. 4. 2013 20:03
Re: Tatra je naše
dufam v to aj ja.Osobne som odjazdil 4 T613ky - teda nemam osobne skusenosti s nakladnymi Tatrami - ale zatial od ludi co poznam som pocul len a len slova chvaly na ich konstrukciu a schopnosti v terene.Tam vraj "Tatra nezna bratra". :yes:
takze vela stastia mila "slovenska" Tatra, nech je o tebe pocut aj o dalsich 100 rokov!!!
...hmm, skoda len, ze to s diviziou osobnych aut dopadlo tak ako to dopadlo :-(
11. 4. 2013 19:44
Re: Tatra je naše
hmm naše...J&T su Slovaci..skutoční vlastníci...bohuzial si myslím ze ju nekupili z dobrej vôle...skôr na kšeft...len si prajem aby ju nepotopili... ;-\
Avatar - Jaros71
11. 4. 2013 16:33
Tatra je naše
Snad se bude našemu tradičnímu výrobci dařit již lépe..hodně štěstí!!