Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle sport je i pro starý. Babička si vyzkoušela Formuli 1. V 79 letech!

David Bureš
Diskuze (3)
Myslíte si, že Formule 1 je jen pro mladé jezdce plné elánu a agresivity? Rosemary Smithová vás vyvede z omylu!

Video se připravuje ...

Formule 1 je v aktuální podobě hlavně sportem pro mladé jezdce, vždyť nejstarším závodníkem v současném poli je sedmatřicetiletý Kimi Räikkönen. Ty tam jsou tak časy, kdy jezdecký titul vyhrál šestačtyřicetiletý Juan Manuel Fangio. Tým Renault se ale rozhodl dokázat, že Formule 1 není jen pro mladé, a tak svůj monopost nechal vyzkoušet Rosemary Smithovou. Tedy devětasedmdesátiletou ženu!

Ale nemyslete si, že Rosemary je typická stará paní, která autem jede tak maximálně na návštěvu k vnoučatům a na nákup. Jestli vám její jméno nic neříká, vězte, že to je bývalá závodnice v rallye, která úspěšně závodila hlavně v šedesátých letech. „Moje životní vášeň je jezdit rychle, velice rychle,“ říká o sobě ještě dnes.

S ohledem na její slova tak není divu, že když jí Renault nabídl jízdu v jeho monopostu Formule 1, rodačka z Dublinu vůbec neváhala a bez rozmyšlení na nabídku kývla. Když ale přišlo na samotnou jízdu, ukázalo se, že to nebude tak jednoduché. Rosemary byla nervózní, nechtěla členy stáje zklamat, a tak byla ráda za podporu své kamarádky Gullick Paulinové, která jí zároveň během jezdecké kariéry dělala navigátorku.

Vše ale nakonec vyšlo a díky tomu se Rosemary Smithová stala nejstarším člověkem, který kdy řídil takhle silné závodní auto. Vždyť monopost Renault má výkon asi 800 koní (588 kW)! Netradiční prezentační jízda proběhla v rámci letošních oslav 40 let Renaultu ve Formuli 1, a to na francouzském okruhu Paul Ricard.

David Bureš
Diskuze (3)
14. 7. 2017 23:56
Není babičkou,
opravte si titulek...
Avatar - Lukin3
14. 7. 2017 20:16
Kubica
Když to zvládne Kubica proč ne ona. >:D
Avatar - removed
14. 7. 2017 14:51
...pěkně
Bába je hustá :-)