Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Thierry Neuville testuje Hyundai i30 N na zmrzlém jezeře. Přirovnává ho k závoďáku!

Jan Mička
Diskuze (14)
Ostré verze N nové generace Hyundai i30 se dočkáme už v polovině letošního roku. Už nyní se ale můžeme podívat, jaká je s ní legrace.

S novou generací modelu i30 se automobilka Hyundai rozhodla vyrazit do boje s ostrými hatchbacky, jako jsou Volkswagen Golf GTI nebo Ford Focus ST. Pomoci mu v tom má ostrá verze N, která bude po standardním hatchbacku a kombi již třetí z celkem čtyř připravovaných variant (ve Frankfurtu se ukáže ještě fastback, který řadu zavře). Oficiálně toho o ní zatím moc nevíme, díky přiloženému videu se ale aspoň můžeme podívat, jak jí to jde na ledu.

Pro potřeby testování na sněhu a ledu vyrazila korejská automobilka do Švédska. Ladily se dynamické systémy vozu, tedy řízení, tlumiče, stabilizace, samosvorný diferenciál a další, přičemž za volantem seděl Thierry Neuville, pilot speciálu WRC týmu Hyundai Motorsport. A nestěžoval si. „Technici odvedli skvělou práci na převodovce a diferenciálu. Během kluzkých testovacích podmínek má auto dobrou trakci, stabilitu a je velmi snadno ovladatelné. Běžný řidič by měl mít podobný pocit jako v závodním autě,“ řekl Neuville. Vůz bude představen už v polovině letošního roku, tak uvidíme!

Jan Mička
Diskuze (14)
Avatar - Beefcake
20. 3. 2017 01:07
Re: To je zase odborníků tady v diskuzi :-)
Vyborne vystihnute :yes:
Avatar - Beefcake
20. 3. 2017 01:07
Re: Ani se neusmál,
Minuskari nechapu >:D
16. 3. 2017 11:13
Re: To je zase odborníků tady v diskuzi :-)
Že i30 N bude mít stále daleko do závoďáku, je jasné. Ale vždyť je to dobře, bude to dělané tak, aby se s tím vyblbnul i celkem normální řidič. Co bys jako chtěl? Převodovku s rovnými zuby? Sotva 2 otáčky volantem od rejdu k rejdu? Brzdy bez posilovače (o ABS ani nemluvím)?

Ty reklamy Hyundaie jsou směšné. Na druhou stranu - je větší haluz mít namachrované kecy v reklamě, nebo si jako koncern platit ADAC, nezávisle vypadající média a tak dále? Odpoví si každý sám.

P.S. Nejsem fanda Hyundaie ani zavilý odpůrce koncernu.
Avatar - KANKUNEN
16. 3. 2017 10:44
Ani se neusmál,
kdyby to bylo 4x4, tak má rohlík.
Avatar - kari.laz
16. 3. 2017 08:16
Re: To je zase odborníků tady v diskuzi :-)
Neboj, za chvíli přijde reklama, kde se dovíš, že je to nejlepší sporťák pod sluncem a Ferrari se může jít klouzat. >:-[]
Už klasická i30 je nejlepší "Liftback" a slintají nad tím závodní jezdci >:-[] .