Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Top Gear: Koenigsegg CCX nejrychlejší!

Ladislav Čermák
Diskuze (45)
Žebříček nejrychlejších okruhů podle Top Gear má nového vedoucího - Koenigsegg CCX

Skandinávský, čistě tvarovaný a neokázalý supersport se od začátku netají superambicemi. Odvážná marketingová tvrzení však nyní může podpořit i důležitým úspěchem - v populárním pořadu britské televize Top Gear s ním pověstný The Stig - anonymní jezdec v bílé kombinéze a s neprůhledným hledím helmy - zajel nejrychlejší kolo. Odsunul tak na druhé místo dosud vedoucí Pagani Zonda F a na třetí dosud stříbrné Maserati MC-12.

Tah na marketingově nedocenitelný rekord se neobešel bez problémů. Při prvním pokusu vůz přímo před zraky kamer v jedné ze zatáček testovacího okruhu poblíž anglického městečka Cranleigh ztratil kontakt s vozovkou a v nezvladatelném smyku opustil trať a prorazil bariéru z pneumatik. Koenigsegg CCX totiž v základním provedení nemá zadní křídlo, což způsobilo nedostatečný přítlak na zadní nápravě. Při druhém pokusu technici firmy Koenigsegg domontovali karbonový zadní spoiler a výsledkem je nový rekord pořadu Top Gear.

Ladislav Čermák
Diskuze (45)
1. 6. 2006 23:14
Re: OT: Bugatti..
Dobrej masturbát :-) ;-) :yes:
1. 6. 2006 22:02
Re: OT: Bugatti..
:yes: Až při tom jsem si uvědomil ten jedinečnej design...
1. 6. 2006 22:00
Re: Jarda s Bertoňákem to dokázali...:-)
Zkus kladivo ;-) V tomhle ti nepomohu.
1. 6. 2006 21:30
Re: Jarda s Bertoňákem to dokázali...:-)
>:D
1. 6. 2006 21:29
Re: Jarda s Bertoňákem to dokázali...:-)
Nevíš kolikátá bije... nicméně tvůj názor ti vyvracet nehodlám... jen... jsi tolik nesmělý na slova, nebo na víc nemáš? Můžem si to tu verbálně rozdat. Odhal mozek... předveď brilanci... sejmi auto.cz svým myšlenkovým světem... vypusť krakena... G400CDI :-)