Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Top Gear: Nové auto za rozumnou cenu je...

Michal Fokt
Diskuze (28)
Kia Cee´d skončila v televizním pořadu Top Gear v poněkud nevděčné roli "auta za rozumnou cenu". Vystřídal jí vůz, který byste rozhodně nečekali.

Automobilky se mohou doslova přetrhnout, aby se dostali do britského televizního pořadu Top Gear. Pokud mají méně, než 400 koní a pohon jiné, než zadní nápravy, většinou si to pěkně slíznou, ale i tak to představuje obrovskou reklamu. Je tu ovšem i auto, které se objevuje v každém pořadu, ovšem je otázkou, do jaké míry jde o vítanou propagaci, pokud tedy nejste toho názoru, že negativní publicita je také publicita.

Ano, mluvím o "Reasonably priced car" neboli "autu za rozumnou cenu" - lowendovém otloukánkovi, s nímž se na okruhu Top Gearu celebrity pokoušejí zajet co nejlepší čas a jenž si vyslechne spoustu nelichotivých komentářů. V minulosti tuto (ne)vděčnou úlohu vykonávalo Suzuki Liana a Chevrolet Lacetti, jenž byl naposledy vystřídán Kiou Cee-apostrof-dee. Tvrdí se ovšem, že přítomnost těchto aut v BBC Top Gear pomohla dotyčným značkám zvýšit v Británii jejich prodeje, takže možná nakonec jde o docela prestižní post...

Chodily řeči, že se TG chystá toto auto pro nejnovější dvacátou řadu vyměnit a tím pádem začít time attack celebrit zase s čistou tabulí a... nyní se tyto zvěsti potvrdily. Spekulovalo se o tom, že Reasonably priced car bude Dacia Sandero nebo nějaký jiný "volkswagen", ovšem volba Top Gearu asi všem vyrazí dech. Jedná se o vůz britské výroby a kupodivu nejde o MG, které by vás asi v tu chvíli napadlo. Producenti vybrali - Vauxhall Astra, tedy starý dobrý Opel Astra!

Takže - co si o této volbě myslíte? Jde o silnou lobby koncernu General Motors nebo mají Britové vůči Astře takový despekt? Diskuze je vaše. :-)

Michal Fokt
Diskuze (28)
7. 7. 2013 22:43
Top Gear
To jsem zvědav, kdy to budou vysílat. To už budou mít jako auto za rozumnou cenu Ferrari. Prima si zřejmě vystačí s tím co má.Je škoda, že tady vysílají pořád stejné a staré díly.
4. 7. 2013 10:41
Zlatá kia
ty přetížený vopli to je děs
3. 7. 2013 18:47
Re: Gambon
Pokracuj v cem? Ze je leon oproti liane, lacetti a ceedu auto o dost luxusnejsi a mnohem mene "rozumne" je proste fakt.
3. 7. 2013 14:30
Re: Gambon
Luxusni, jo ten byl dobrej :-) . Pokracuj
3. 7. 2013 13:40
Re: Gambon
Brian Johnson zajel o pár desetin lepší čas než minule, problém je v tom, že minule nejel cee´d ale lacetti. Nějakých 1:45, nejrychlejší kolo cee´du bylo 1:42 ... já si myslím jejich nové auto za rozumnou cenu je dražší a pomalejší než cee´d >:D >:D >:D třeba některý host překvapí ale nevěřím tomu :-!