Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První statické dojmy: Toyota Auris Touring Sports znamená návrat ke kombi (video)

Diskuze (9)
Mezi kombíky nižší střední třídy Toyota po jednu generaci absentovala. V létě se ale vrátí s prodlouženým Aurisem.

Před nějakými pěti lety dospěla Toyota do fáze, kdy si myslela, že se obejde bez kompaktního kombi. Zákazníci si měli vybrat mezi hatchbackem Auris a MPV Verso, teď ale zažívá nejpraktičtější karosářská forma comeback. Kombi se jmenuje stylově Auris Touring Sports, ale jeho hlavní vlastností nejsou ani tak silné motory nebo dynamický design – hlavně tu jde o 530 litrů pro zavazadla.

V době, kdy má každá karoserie trochu svébytnější tvar, jde Toyota proti proudu. Kombi je v zásadě hatchbackem s prodlouženým zadním převisem. Oč je ale tato slupka jednodušší, o to propracovanější jsou vnitřnosti kombíku. Vždyť protažením karoserie vznikl za zadními sedadly 100 cm dlouhá plocha, šířka mezi podběhy je skoro stejná: 98,5 cm.

V zavazadlový prostor má dvojité dno, to je dnes vlastně samozřejmostí. Základní objem se rozšíří snadno, po zatažení za páčku se zadní dělená sedadla sklopí do roviny. Pro snadnější nakládání je možné přizvednout roletku, v horní poloze ji přidrží speciální kolejnice v D sloupku karoserie.

Nabídka motorů bude stejná jako u hatchbacku. Dojde i na hybrid, díky umístění baterií pod zadním sedadlem nebude mít verze s kombinovaným pohonem zmenšený zavazadlový prostor.

Video se připravuje ...

Diskuze (9)
6. 3. 2013 12:37
Re: pekne aj .......
neviem, ked som bol v salone mrkat avenssi, tak predajca spomenul, ze bude auris kombik, tak reku kuknem dnu do kratkeho a ani som si po otvoreni dveri nesadol . Dufal som ale, ze mozno bude zmena a vypada ze nie. Pre mna skoda, lebo inak by to auto stalo za zvazenie
6. 3. 2013 12:36
Re: pekne aj .......
.
Avatar - twistedTSD
5. 3. 2013 18:48
Re: Černá
Kombík je to docela pěkný, i když stejně jako u hatche mám trochu problém se zádí. A ten interiér je...zvláštní.
Avatar - Ozzman
5. 3. 2013 14:39
Re: pekne aj .......
Já si nemyslim, že je to fotkama :-) Neřikám, že je to vyloženě hnus, ale když porovnáš interiér s Evropskými autami.. tohle je jak 10 let nazpět :-) Ale nikomu to necpu..
5. 3. 2013 12:40
Re: pekne aj .......
No já nevím, nejsou to fotky z katalogu či fotky z testu, prostě jaké bylo světlo. Nepřijde mi strašlivější, než jiné palubky focené na autosalonu (třeba ix35). Ta black edition by zasloužila lepší světlo, takhle vypadá jak šmudla.