Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Camry a Corolla: Duo okořeněných sedanů

David Bureš
Diskuze (0)
Speciální verze modelů Camry a Corolla jsou určeny pro americký trh. Vyrobeny budou v omezeném počtu exemplářů.

Toyota se na nadcházejícím autosalonu v Chicagu nepochlubí jen modernizovaným sedanem Avalon, ale také novými speciálními verzemi modelů Camry a Corolla. Autosalon v Chicagu otevře své brány ve čtvrtek 12. února.

Obě speciální edice sází na sportovní kabinu a exkluzivitu. Výroba Camry Special Edition bude probíhat jen od srpna 2015 do ledna 2016, přičemž za tu dobu vznikne jen asi 12.000 exemplářů tohoto auta. Corolla Special Edition bude ještě exkluzivnější, v plánu je jen 8.000 kousků, které budou vyrobeny mezi letošním srpnem a prosincem.

Camry Special Edition se chlubí především speciálním interiérem. Auto nabízí sportovní sedačky a modré prošívání, budíky před řidičem mají bílé pozadí. Zvenku se vůz liší zatmavenými zadními světly nebo 18palcovými koly. Zákazníci budou moci vybírat ze dvou laků karoserie – bílé perleti Blizzard a modré metalízy Streak.

V útrobách Camry Special Edition pracuje 2,5litrový čtyřválec o výkonu 133 kW, který spolupracuje se šestistupňovým automatem. Součástí výbavy je bezklíčové odemykání, funkce bezdrátového nabíjení telefonu nebo elektricky ovládané střešní okno.

Corolla Special Edition je naopak laděna do červené barvy. Černé čalounění v kabině doplňují kontrastní červené prošívání, červená linka na palubní desce a speciální prahy. Černě lakovaná kola jsou 17palcová, klienti mají na výběr tři laky karoserie – červený Absolutely, perleťový černý Sand a bílou Super.

David Bureš
Diskuze (0)