Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota jedná o partnerství se Suzuki

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Největší japonská automobilka Toyota Motor jedná s menším domácím konkurentem Suzuki Motor o možném partnerství, které by mohlo zahrnoval rovněž kapitálové propojení podniků. Informoval o tom japonský podnikatelský list Nikkei bez uvedení zdrojů.

Automobilky podle listu zkoumají například možnosti spolupráce v oblasti malých vozů určených pro rozvíjející se trhy, jako je Indie, napsala agentura Reuters.

Toyota v polovině prosince předpověděla, že její celosvětový prodej v letošním roce nepatrně stoupne na 10,114 milionu vozů z předpokládaných 10,098 milionu v loňském roce. Firma si tak pravděpodobně udrží vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu před konkurenty Volkswagen a General Motors.

Toyota vyrábí automobily také v České republice, kde provozuje společný podnik TPCA s francouzskou automobilkou PSA Peugeot Citroën.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Avatar - Individualita
28. 1. 2016 09:59
Re: Možná by to bylo dobré řešení
Prej příliš malá automobilka >:D
Avatar - praděda7
27. 1. 2016 23:08
Akvizice
.......dnes Suzuki........kdo bude další?....Mazda? Subaru? :-!
27. 1. 2016 20:55
Re: Suzuki umírá
No hubil ich akurát VW, ktorý prekvapivo nedodržal co sľúbil a ani im nechcel dovoliť vykúpiť svoje akcie späť. Rozhodla až arbitráž.
27. 1. 2016 20:08
Re: Možná by to bylo dobré řešení
Mne jsou taky sympaticky, jednim jezdim, ale ze by byli moc maly na preziti si nemyslim.. Dva a pul milionu aut, pres dva miliony motorek rocne, to mi prijde na samostatny preziti, pokud nezacnou vymyslet Phaetony a Veyrony, skoro dostatecny..
27. 1. 2016 16:25
Možná by to bylo dobré řešení
Suzuki je velmi sympatická, ale pro další samostané přežití příliš malá automobilka. Doufejme, že s Toyotou si sedne mnohem lépe, než s VW! ;-) :yes: