Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Prius+: Sedmimístný hybrid na IAA 2011

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Na blížícím se autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem se návštěvníkům představí sedmimístné MPV s modelovým označením Prius+.

Toyota Prius+ se veřejnosti poprvé představila na březnovém autosalonu v Ženevě a před vstupem na evropský trh se s ní budou moci seznámit i návštěvníci IAA ve Frankfurtu.

Japonská automobilka uvádí, že tento model je vůbec prvním vozem, který zákazníkům v Evropě nabídne sedmimístné uspořádání interiéru v kombinaci s plnohodnotným hybridním pohonem.

Toyota Prius+ má oproti výchozímu liftbacku nabídnou prostornější interiér se třemi řadami sedadel. Nové MPV s karoserií dlouhou 4615 mm, širokou 1775 mm a vysokou 1575 mm je o 155 mm delší, 30 mm širší a 85 mm vyšší.

Rozvor náprav prodloužený o 80 mm na 2780 mm má zajistit dostatek prostoru pro nohy dospělých cestujících ve všech třech řadách sedadel. Trojice sedadel v druhé řadě je možné samostatně sklopit, sklopná je i zadní lavice, rozdělená v poměru 50:50.

Použití třetí řady sedadel umožnila úprava konstrukce hybridního systému Toyota Hybrid Synergy Drive. Sada lithium-iontových baterií má menší nároky na prostor než NiMH akumulátory a je umístěna pod středovou konzolí mezi předními sedadly, což nijak nenarušuje vnitřní prostor.

Toyota prozatím nezveřejnila bližší informace o výkonech pohonné hybridní soustavy v modelu Prius+, ale uvádí, že emise CO2 budou nižší než 100 g/km, při zcela zanedbatelných emisích NOx a pevných částic.

Na vybraných evropských trzích se prodej sedmimístného hybridního MPV Toyota Prius+ rozběhnout v první polovině roku 2012.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
24. 8. 2011 01:20
Re: vcelku fajn...
Vďaká pánu za takých ako ty windiesel...menší dopyt=nízka cena...ja mám celú firmu už len hladký benzín-LPG a neviem čo sú problémy s autami a robiť na PHM ma už nebaví pár rokov taktiež...
24. 8. 2011 01:18
Re: vcelku fajn...
Moderne sekvencne LPG po splneni zakladnych podmienok prepina aj od volnobehu...par priusov uz prerobenych je...hyundai doma take robi aj z vyroby...vozit sa v strednej triede za ekvivalent 2.5L na 100km je fajn
Avatar - WinDiesel
23. 8. 2011 22:18
Re: vcelku fajn...
Teda ty seš hustej - LPG hybrid - běž k nim dělat, tohle je ještě fakt nenapadlo. Vidím že LPG miluješ. jen mne fakt nenapadá, proč se pořád prodává tolik dieselů a benzínů a tak málo LPG, když je to tak výhodné ako vravíš. Fakt nechápu. Kolik že to dělá, to LPG? 0,5%. Výhodnost je celé populaci nesporně jasná.
23. 8. 2011 14:22
Re: vcelku fajn...
No neviem ci by to bola spravna volba pchat lpg do HSD systemu.
23. 8. 2011 14:03
vcelku fajn...
Dokonca aj dizajn je na MPV naozaj dynamický. Ak by to malo plnohodnotnú rezervu a možnosť prerobiť na LPG, tak to bude dávať pre veľa ľudí naozaj veľký zmysel. Kto vyznáva systém - mám a kúpim drahšie, aby som na réžiu míňal menej ma chápe...Inak stále je vo finančnom porovnaní nákladov PHM najvýhodnejší benzín-plyn, nehovoriac o jednoduchosti oproti moderným dieslom...a aj hybridom...ale ak sa zachová spoľahlivosť ako u starého PRIUSu, tak potom nie je o čom. Len čo budú robiť lítiové batérie a batérie celkovo v našich 20 stupňových mrazoch. Tak to netuším...

o tom kam to vďaka EURO normám smeruje ani nepolemizovať..