Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota ukazuje koncept C-HR podruhé, s pěti dveřmi je blíže sériové výrobě

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)

Koncept Toyota C-HR se jako předzvěst modelu Auris Cross představila již jednou ve třídveřové variantě. Nyní ale přijíždí další vůz stejného jména, který má dvoje dveře navíc.

Facelift konceptu není zrovna běžnou záležitostí, Toyota však chce dokázat, že divoký vůz C-HR vlastně není tak daleko od sériové výroby. Z přídě již nyní jasně poznáme podobnost třeba s Aurisem, zbytek vozu je pak stále extravagantní. Dostal ale několik detailů, které vypadají blíže sériové výrobě. A hlavně má dvoje dveře navíc, protože i sériový vůz by měl být pětidveřový.

Podle Toyoty jde o automobil, který by měl jít do produkce v ne tak vzdálené budoucnosti. Koncept ukázaný na právě probíhajícím autosalonu ve Frankfurtu jezdí na nové globální modulární podvozkové platformě značky, která je označována zkratkou (TNGA). Toyota si od této platformy slibuje zlepšení ovladatelnosti, komfortu i tuhosti šasi.

Koncept C-HR je pak poháněn motorem s tepelnou účinností přes 40 procent, jedná se přitom o hybridní systém, který má jednotlivé prvky výrazně menší a lehčí než současné hybridy značky. Žádné detailní informace o pohonu však nevíme. Produkční model by mohl být ukázán již na ženevském autosalonu v březnu 2016.

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Avatar - Cuba66
15. 9. 2015 14:08
Kola...
...budou za chvíli větší než zbytek auta :-)
Avatar - Individualita
15. 9. 2015 12:54
Re: Lepší časy?
Ano, sériovka bude asi dost jinde, což je škoda. Je fakt, že vzadu bych sedět nechtěl >:D
Avatar - Pekelná Micinka
15. 9. 2015 12:31
Re: Lepší časy?
Mně se tohle také líbí, ale sériová verze by to bohužel poslala zpátky "na zem". Stačí se podívat na Lexus NX.
Avatar - KANKUNEN
15. 9. 2015 11:35
Re: Lepší časy?
Pokroucené a praštěné to je, ale není to tak odporné jako Prius a Mirai
15. 9. 2015 09:45
Lepší časy?
Pokud toto má tvořit budoucí designový styl Toyoty tak se snad blíská na lepší časy.

Oproti Priusu je toto kvalitativně jiný vesmír.

* stačilo by jen na adních dveří vypustit samoúčelné zvýšení kapoty, zadek a páte tveře dát do normálních proporcí a bzl by z toho nadčasový crossover.