Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Trabant ve Frankfurtu 2007

Dan Vořechovský
Diskuze (5)
Práva na východoněmeckou ikonu východoněmeckého automobilového průmyslu Trabant nedávno získal výrobce modelů Herpa, který má plán na výrobu nového Trabanta v retro stylu. První koncept nového Trabanta byl ve zmenšeném měřítku k vidění již ve Frankfurtu.

Německý výrobce modelů automobilů a letadel Herpa získal práva na značku Trabant a na autosalonu ve Frankfurtu představil svou novou vizi s názvem „Initiative newTrabi“. Cílem není nic jiného než oživení výroby automobilů značky Trabant. Model v měřítku 1:10, který bude prezentován na autosalonu ve Frankfurtu, je zatím prvním návrhem. K tomuto modelu se budou moci vyjádřit návštěvníci frankfurtského autosalonu, ale také návštěvníci webových stránek www.newTrabi.com. Názory návštěvníků pak Herpa promítne do finální podoby skutečného vozu.

Daniel Stiegler z marketingového oddělení Herpy uvádí, že je možná jak malosériová, tak velkosériová výroba. Od toho se také bude odvíjet cena nového Trabanta, kterou Stiegler v tuto chvíli odhaduje v rozmezí od 12 do 50 tisíc eur. Na případné výrobě by měla Herpa spolupracovat se společností Funke und Will, která vyrábí roadster Yes, a také s mnichovskou automobilkou BMW, která by měla dodávat některé díly.

Jasné je to, že Herpa vůz nebude vyrábět ve svých výrobních prostorech v Dietenhofenu. O možné rozsáhlejší, možná i velkosériové, výrobě je Herpa připravena jednat s třetími výrobci. První jednání by mohla proběhnout už ve Frankfurtu.


Dan Vořechovský
Diskuze (5)