Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vzácný Trabant Caro Tramp měl značku postavit na nohy. Dnes stojí přes 700 tisíc!

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Neuvěřitelně vzácná verze Trabantu s označením Caro Tramp je na prodej! Tento unikátní exemplář je jedním z 65 vyrobených kusů.

Trabant, nezpochybnitelná ikona východního Německa, je dodnes předmětem nostalgických vzpomínek, které dokáží mnoha lidem vykouzlit úsměv na tváři. To samé lze jen těžko říci o režimu, ve kterém byl automobil vyroben. Po pádu Berlínské zdi ovšem začaly prodeje tohoto vozidla prudce klesat a výrobce byl nucen přijít s inovací. 

K tomuto účelu automobilka přizvala mnichovskou designovou společnost IVM, se kterou společně vyvinula koncept vizuální modernizace celé modelové řady Trabantu. Výsledkem této spolupráce byly tři prototypy - limuzína, pick-up a Tramp. Zatímco první dvě verze se nesetkaly s úspěchem, třetí, Caro Tramp, byla později skutečně uvedena do malosériové výroby v počtu 64 kusů bez prvního prototypu. Celkem jich mělo být vyrobeno dokonce 110, avšak na zbytek se z finančních důvodů již nikdy nedostalo. 

Trabant Caro Tramp je postaven na základu vozu Tramp 1.1, což znamená, že nejde o pouhou úpravu, ale originální karoserii. Sériová výroba původní verze začala v roce 1990 a během dvou let sjelo z výrobní linky celkem 496 kusů, včetně oněch 65 upravených vozů. 

Co se týče rozdílů oproti „běžnému“ Trampu, ty byly především optické - na první pohled upoutají pozornost robustní rámy na přední i zadní části vozu. Auta byla rovněž nalakována v odvážných barvách, mezi něž patřila například kombinace modré karoserie se zelenými doplňky nebo červená se žlutými. Také interiér prošel několika menšími úpravami.

Není to náhodou, že si dnes představujeme takto specifický vůz. Nedávno byl jeden z těchto raritních kousků Trabantu Caro Tramp umístěn na inzertní portál Mobile.de. Nabízí ho malý německý autobazar za cenu 29.490 euro (asi 712 tisíc korun) a nutno říct, že je až na pár detailů ve výstavní kondici, čemuž odpovídá nevelký nájezd 87.677 kilometrů.

Video se připravuje ...

Matyáš Kunst
Diskuze (0)

Doporučujeme