Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TÜV UVMV mění své jméno na TÜV SÜD Auto CZ

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Společnost TÜV UVMV, lídr na středoevropském a východoevropském trhu v oblasti schvalování a testování automobilů a jejich komponent, mění své jméno na TÜV SÜD Auto CZ.

Změna názvu odráží strategii celého holdingu TÜV SÜD, jehož cílem je mimo jiné výraznější vymezení svých společností vůči konkurentům, ale také mnohem intenzivnější propojení služeb sesterských firem v rámci skupiny TÜV SÜD.

„Se změnou názvu přichází do Česka i nová strategie, jejíž součástí je jasný signál vůči klientům a partnerům o tom, ke které skupině TÜV naše společnost patří. Nový název také jednoznačně vymezuje zaměření našich služeb a mimo jiné definitivně potvrzuje fakt, že jsme se již odpoutali od činnosti původního výzkumného ústavu (ÚVMV) a nadále se hodláme věnovat především schvalování, zkušebnictví a engineeringu v oblasti automobilového průmyslu. Intenzivnější propojení sesterských firem v rámci skupiny TÜV SÜD nám pak umožní další posílení naší pozice na trhu a povede také k rozšíření portfolia nabízených služeb,“ uvedl Oleg Spružina, generální ředitel společnosti TÜV SÜD Auto CZ.

Společnost TÜV SÜD Auto CZ je v současnosti nejmodernější schvalovací a zkušební autoritou pro oblast automobilového průmyslu ve střední a východní Evropě. Díky průběžným investicím do nových technologií i do zvyšování kvalifikace pracovníků firmy je úroveň zkušebny plně srovnatelná se západoevropskými konkurenty. Společnost s novým názvem bezezbytku pokračuje ve své dosavadní činnosti a na smluvních a ekonomických závazcích firmy se nic nemění. „Jde pouze o formální a marketingový krok, který nemá v žádném případě omezující vliv na fungování společnosti a na kvalitu poskytovaných služeb,“ dodal Oleg Spružina.

TÜV SÜD Auto CZ s.r.o. je součástí automobilové divize holdingu TÜV SÜD AG. Jako nezávislá a mezinárodně uznávaná schvalovací a zkušební autorita nabízí širokou paletu služeb pro automobilový průmysl. Je technickou zkušebnou Evropské hospodářské komise OSN č. E8/C a pověřenou zkušebnou Ministerstva dopravy ČR pro zkoušky podle ES směrnic a pro zkoušky pro schválení technické způsobilosti vozidel a příslušenství.

TÜV SÜD Auto CZ s.r.o. (dříve působící pod názvem TÜV UVMV s.r.o.) je nástupnickou organizací Ústavu pro výzkum motorových vozidel (ÚVMV), který působil v československém, později v českém průmyslu od roku 1952.

Poznámka redakce: Auto.cz je zavedením názvu společnosti TÜV SÜD Auto CZ poctěno.

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Avatar - STi (Modo Team)
2. 2. 2007 13:15
Název býval lepší
Já tenhle "ústav" znám už 20 let a název ÚVMV byl pěknej (měli k tomu ještě tzv. rohlík ve znaku) Bohužel po odprodeji společnosti TUV se název měnil už víckrát a Němci se toho ÚVMV prostě chtěli zbavit úplně. On celý firemní logotip TUV je dost divný.Ale překvapilo mě,že to redakci "poctilo" a mě těší,že o společnosti tím pádem zase něco napsali...