Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tým MRG se připravuje: Je pořádné horko

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Závodní tým Moto Racing Group (MRG) připravuje již druhým dnem závodní stroje ve svém technickém zázemí v paraguayském hlavním městě Asunción. Česká motocyklová sestava se nyní těší na závěrečné formální a technické přejímky.

Všichni členové týmu MRG se zaměřili na své oblasti v přípravě na start v 38. ročníku vytrvalostní soutěže Dakar 2017. Hned první dny poukázaly na mimořádnou náročnost, která na všechny účastníky během soutěže teprve čeká. Na území Paraguaye šplhají totiž v těchto dnech denní teploty až k hodnotě 38°C.

Základní servisní bivak sužuje navíc limitované množství vody. Dovezená voda se proto u týmu neustále chladí ve dvou lednicích poháněných generátory. Členové MRG prováděli poslední úpravy na servisním zázemí a přeskládali doprovodné vozy. Servisní zásah si vyžádal také jeden z doprovodných vozů. V týmu MRG panuje i přes zmíněné klimatické podmínky dobrá nálada a jezdci se připravují na start soutěže dle předem stanoveného plánu.

Mechanici připravují s jezdci závodní techniku (2 motocykly a 1 čtyřkolku) na zítřejší závěrečné přejímky a po nich se už konečně začne závodit. Legendární vytrvalostní soutěž Rallye Dakar 2017 startuje 2. ledna 2017 právě v paraguayské metropoli Asunciónu.

Tým tvoří motocykloví jezdci Milan Engel, který pojede se strojem Husqvarna 450 a Ital Jacop Cerutti, jenž odstartuje s KTM 450. Sestavu doplňuje nováček na čtyřkolce Tomáš Kubiena se strojem KTM.

„Hledal jsem parťáka k Milanovi, který by mu byl blízký věkově i povahově, manuálně zručný, dostatečně odolný pro devět tisíc kilometrů a nebyl vázaný jinde. V Česku se mi to nepovedlo. Když se našla šance domluvit se s Jacopem, byla to záležitost dvou schůzek,“ pochvaloval si Krajčovič.

Ital má za sebou skvělé umístění z letošního ročníku, kdy byl dvanáctý. „Podobný výsledek bych chtěl na Dakaru zopakovat. Navíc jsem našel u MRG velmi přátelské prostředí. V týmu jsou skvělí lidé, kteří se během těch pár měsíců spolupráce stali mými přáteli. Je to super!“ pochvaloval si Cerutti při představení strojů pro Dakar 2017.

Pojede se strojem Husqvarna 450, zatímco jeho kolega odstartuje s KTM 450, ale s výjimkou několika detailů jsou prakticky shodné. „S Jacopem kamarádím už řadu let od doby, kdy jsme byli soupeři v enduru. Mám se od něj co učit, abych se mohl pokusit o výsledek v první dvacítce. V přípravě jsem ve srovnání s předešlými lety udělal nejvíce,“ uvedl Engel, jenž se chystá na třetí dakarský start.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)