Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ÚOHS schválil nového importéra vozů Peugeot, Citroën a DS

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) schválil, že novým importérem vozů Peugeot, Citroën a DS na český trh bude firma Emil Frey, která zastoupení získala od skupiny PSA.

Informaci o schválení transakce potvrdil předseda úřadu Petr Rafaj. Emil Frey se stane 100procentním vlastníkem současných poboček Peugeot a Citroën v ČR od 1. července.

"Spojení nebude mít za následek narušení hospodářské soutěže, rozhodnutí je pravomocné," uvedl k případu Rafaj.

Mluvčí Peugeotu v ČR Radka Matthey už dříve k transakci sdělila, že všechny pracovní smlouvy zaměstnanců a jejich pracovní pozice budou zachovány, stejně jako koncesionářské smlouvy s prodejci a vztahy s dodavateli. "Nedochází ani ke změnám v managementu jednotlivých poboček v ČR," uvedla.

Rozhodnutí o změně zastoupení nemá podle automobilky žádný dopad na průmyslové závazky skupiny PSA. "Továrna v Kolíně zůstává i nadále klíčovým prvkem průmyslové strategie skupiny PSA a jejího plánu Push to Pass," uvedla v prohlášení. Nový plán Push to Pass, představený v minulém týdnu, má firmě zajistit v příštích šesti letech růst zisku.

Emil Frey Group je švýcarská soukromá rodinná firma, která v automobilovém průmyslu působí víc než 90 let. Má 7500 zaměstnanců, obrat pět miliard eur (135,1 miliardy Kč) a ve 12 zemích prodává 270.000 vozů 17 dovážených značek. Na českém trhu dosud Emil Frey prodával vozy značek Subaru, Suzuki, Kia, Toyota a Opel.

Citroën loni v Česku prodal 5044 nových osobních vozů a Peugeot 7156 aut. Prodeje obou značek spíše klesaly.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2016 07:22
Re: UHOS schvalil
Jj antimonopolní úřad je potřebnej = v tom máš pravdu ;-)
Avatar - Jenik3
29. 5. 2016 22:28
UHOS schvalil
Bravo. To je velmi potrebny urad, aby schvaloval, kdo, kdy, s kym a o cem? Kolik ma zamestanancu, rozpocet a jaka je jeho pridana hodnota?