Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

USSV Rhino GX spojuje vzhled pancéřovaného transportéru s luxusem limuzíny

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost US Specialty Vehicles ukrývá za drsnou vizáží svých vozů luxusně vybavené interiéry a osvědčenou techniku značek Ford a Jeep. Vrcholem její nabídky je model Rhino GX v provedení Executive.

Společnost US Specialty Vehicles (USSV) se sídlem v kalifornském Rancho Cucamonga se specializuje na stavbu luxusních SUV a v současnosti má ve své nabídce dvě základní modelové řady, které nesou označení Rhino GX a Rhino XT.

Z této dvojice v současnosti více pozornosti přitahuje modelová řada Rhino GX, která nad svým příbuzným vyniká ve všech ohledech. SUV, které na první pohled působí jako armádní vozidlo s pancéřovanou karoserii, stojí na rámu pick-up F-450 z produkce automobilky Ford, s nímž sdílí i pohonné jednotky a řadu dalších komponentů.

USSV Rhino GX se díky tomu pyšní rozvorem náprav 3576 mm, celkovou délkou 5715 mm, šířkou 2348 mm a výškou 2235 mm. Ve své přídi pak může mít uložen 6,7litrový přeplňovaný vznětový motor V8 Power Stroke nebo 6,8litrový zážehový vidlicový desetiválece. V obou případech je standardem pětistupňová automatická převodovka a pohon všech kol.

S armádním designem karoserie silně kontrastuje provedení interiéru. Ten může poskytovat prostor čtyřem až sedmi cestujícím a především v již zmiňovaném provedení Executive, stojícím na vrcholu nabídky, doslova hýří luxusem.

Posádka má totiž k dispozici čtveřici samostatných kožených sedadel s elektrickým ovládáním a vyhříváním. Zadní sedadla pak přidávají i výsuvné podnožky a cestující v nich usazení se mohou bavit sledováním pořadů na obrazovce s úhlopříčkou 40 palců, umístěné na přepážce oddělující přední a zadní sedadla. Součástí výbavy je mimo jiné i satelitní přijímač KVH TRAC Vision A9 a interkom, který zajistí komunikaci s řidičem.

USSV vedle bezmála šestimetrového modelu Rhino GX nabízí i již zmiňovaný Rhino XT. Ten využívá techniku značky Jeep a jeho design je inspirován dnes již deset let starým konceptem Hummer HX.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - wakantanka
22. 1. 2018 18:03
Re: Je to tady,
Netrocharci :-) ked uz tak aspon Merkava, Leopard ci Abrams. :-)
Avatar - Uživatel_5340709
22. 1. 2018 17:44
Je to tady,
velká skupina už jezdí v SUV, tak se rekrutuje nová skupina, která chce mít kolem sebe toho železa opět o trochu víc. A až se zase většina dotáhne, najdou se tupci, co začnou jezdit v BVP. 8-s
Avatar - Beefcake
22. 1. 2018 17:25
Drsne ?
Drsne Lego mozno :-)