Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Užitková vozidla Daimler AG slaví úspěch v Brazílii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Divize užitkových vozidel koncernu Daimler AG zvýšila v loňském roce svůj podíl ve všech segmentech brazilského trhu.

Koncern Daimler AG působí prostřednictvím své dceřiné společnosti Mercedes-Benz do Brasil na jihoamerické půdě již od roku 1956 a v loňském roce zde i přes stále se klesající prodeje vozidel upevnil svou pozici na trhu s dodávkami, nákladními automobily a autobusy.

Brazílie představuje pro Mercedes-Benz Trucks nejvýznamnější trh v Latinské Americe, čemuž odpovídá i skutečnost, že je zde na s podílem 29,3 % na základě posledních dostupných údajů číslem jedna a svou pozici upevnil s meziročním nárůstem o 2,7 %.

Prodeje nákladních vozidel značky Mercedes-Benz na brazilském trhu vzrostly o téměř 90 % a to především díky modelové řadě Actros v provedení jihoamerický trh.

Podobně i Daimler Buses dosáhl meziročního růstů na brazilském trhu a to o 5,6 % na 59,3 %, což z něj činí nejúspěšnějšího prodejce autobusů v této oblasti.

V případě autobusů slaví německá značka úspěchy s vozidly pro městskou hromadnou dopravu. V loňském roce uvedla na brazilský trh kloubový autobus Mercedes-Benz O 500 MDA s kapacitou 220 cestujících, který je určen především pro využití v systémech Bus Rapid Transit (BRT).

Divize Mercedes-Benz Vans, která v Latinské Americe nabízí zástupce aktuálních generací modelových řad Vito a Sprinter, zde také zvýšila svůj podíl na trhu a to o 1,5 % na 26,1 %.

Koncern Daimler AG je prostřednictvím své dceřiné společnosti největším výrobcem užitkových vozidel v Latinské Americe a tomu odpovídá i skutečnost, že v letech 2015 až 2018 zde investuje okolo 400 milionů eur do zvýšení kapacity svých výrobních podniků a zároveň i zajištění vysokých standardů kvality konečných produktů.

V Brazílii je Daimler zastoupen od roku 1956. Právě tehdy zde byla spuštěna výroba nákladních vozidel a autobusů Mercedes-Benz. Padesát sedm let po otevření závodu v São Bernardo oslavil Daimler v Brazílii dvoumilionté zde vyrobené užitkové vozidlo, které sjelo z výrobní linky v červnu roku 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)