Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: 7 nejlepších automobilových reklam podle renomovaného odborníka

David Bureš
Diskuze (23)
Jaké jsou ty nejlepší automobilové reklamy? Patří mezi ně spoty s Maddonou nebo s autem tvořeným lidmi.

Gunn Report je publikace, která pravidelně hodnotí nejlepší práce reklamních společností. Letos se rozhodla vydat žebříček Showreel of 50 Years of Best Car commercials hodnotící ty nejlepší reklamy na auta.

O výběr jednotlivých reklam se postaral francouzský publicista Jacques Séguéla, spoluzakladatel společnosti Havas Worldwide (dříve Euro RSCG), která patří mezi největší marketingové agentury světa. V Séguélově výběru se objevilo více než 60 reklam, některými z nich jsou tyto:

Volkswagen: Pohřeb (1969)

Automobil s vůbec nejvíce vyrobenými exempláři na světě propagoval i tento snímek s poněkud smutnou tématikou.

Chevrolet: Baseball, hot dogy a jablečný koláč (1974)

Typický automobil americké značky potřebuje ty pravé americké propriety. V reklamě na značku Chevrolet proto nechybějí jablečný koláč, hot dogy a baseball.

Jeep: Zakryt sněhem (1994)

Vozy Jeep musí zvládnout jízdu i v tom nejtěžším terénu. Jak jinak dokázat jejich terénní schopnosti než v opravdu hlubokém sněhu?

BMW: Půjčovna (2002)

Velice známou a oceňovanou reklamu na BMW M5 natáčel režisér Guy Ritchie. Také herecké obsazení je slavné, Madonnu doplnil v roli talentovaného řidiče britský herec Clive Owen.

Peugeot: Sochař (2003)

Reklama na Peugeot 206 je známá i z českého prostředí. Indický mladík si ve spotu pomocí poněkud netradičních metod vytvoří ze svého Hindustanu Ambassador právě malý hatchback francouzského výrobce.

Honda: Ozubnice (2004)

Velice umělecká reklama ukazuje jednotlivé výrobní díly Hondy Accord, které skoro jako domino rozjedou právě kombi japonské značky. Snímek končí otázkou: není skvělé, když věci prostě fungují?

Toyota: Lidskost (2006)

Ve vtipné reklamě na vozy Toyota jednotlivé díly auta nahrazují skuteční lidé. Automobilka reklamou chtěla ukázat, že její poněkud nudné vozy jsou lidské.

Myslíte si, že právě tyto reklamy patří mezi ty nejlepší? Nebo si myslíte, že jsou jiné automobily propagovány lépe? Sdělte nám svůj názor v diskuzi pod článkem.

David Bureš
Diskuze (23)
Avatar - DawQa
6. 11. 2014 09:49
Re: moje naj
jojo ty jsou dobrý :-)
6. 11. 2014 09:32
Re: Dobrý výběr
Audi vs Mercedes
www.youtube.com/watch?v=w3BwPPzSK88
6. 11. 2014 09:27
Re: Ano chybí mi
mne osobne sa ta druha od skody paci :-) super reklama :-)
Avatar - Ronault.
5. 11. 2014 16:26
Re: Dobrý výběr
Ta reklama na Toyotu je super, ale nevěřím, že by se někdo takhle rval o to řídit zrovna RAV 4 >:D
5. 11. 2014 15:01
moje naj
[odkaz]
[odkaz]