Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW 2 GT vs. Renault Grand Scénic – Kdo je vzadu větší?

David Bureš
Diskuze (43)
Otestovali jsme dvojici kompaktních MPV se sedmimístným uspořádáním. Má však třetí řada v těchto autech vůbec smysl?

Video se připravuje ...

Středně velká MPV kombinují kompaktní vnější rozměry s prostorným interiérem, do něhož se mnohdy vejde až sedm osob. Je však třetí řada sedadel v těchto autech vůbec k něčemu? Rozhodli jsme se to zjistit, a to v rámci srovnání BMW 2 Gran Tourer a Renaultu Grand Scénic.

Ani jeden z nich není zrovna typické MPV. Zatímco Grand Scénic se inspiroval světem crossoverů, Gran Tourer zůstává sportovně orientované jako typické bmw. A to je znát i na jejich vnitřním prostoru, ani jeden z aut přehršel místa nenabízí. Zvlášť v sedmimístném provedení. Větší je sice Grand Scénic, jenže ve srovnání s předchozí generací je znatelný úbytek prostoru.

Ten je patrný i na velikosti zavazadelníku. Minulý Grand Scénic nabídl v sedmimístné konfiguraci objem 208, 702 nebo 2063 litrů objemu, a to v závislosti na sklopení sedadel. To dnešní Grand Scénic disponuje zavazadelníkem o objemu 189, 533 nebo 1737 litrů. Vedle omezenějšího vnitřního prostoru je důvodem fakt, že auto už dnes nenabízí vyjmutelná sedadla jako minulá generace. A jak je na tom mnichovský soupeř? V sedmimístné konfiguraci 2 GT sice objemem 145 litrů jasně ztrácí, jenže po sklopení třetí řady už nabízí 560 litrů a po sklopení druhé 1.820 litrů.

MPV jsou sice hlavně o vnitřním prostoru, musí ale nabídnout mnohem více. Zákazníky zajímá také nabízený komfort, výbava nebo cena. Jak si v těchto oblastech stojí BMW 2 Grand Tourer a Renault Grand Scénic, zjistíte už v pátek ráno, v rámci již tradičního srovnávacího testu. Prozatím nám řekněte kdo je vaším favoritem – sportovně laděný model z Mnichova, nebo francouzský elegán s prvky crossoverů?

David Bureš
Diskuze (43)
Avatar - white label
15. 1. 2017 16:34
Re: Budu tady za opicaka
Ten jsem jel taky, byla to ostravská předváděčka.
15. 1. 2017 16:27
Re: Budu tady za opicaka
Ten trivalce me zajima - kvuli manzelcinym pojizdkam. Musim ho prubnout.
15. 1. 2017 16:26
Re: Budu tady za opicaka
Ja myslim, ze vis, jak jsem to myslel...
Avatar - m.z.
13. 1. 2017 13:10
Re: Budu tady za opicaka
Uff, měl jsem AT a zrovna že bych já měl potřebu kecat...
Avatar - m.z.
13. 1. 2017 13:09
Re: Budu tady za opicaka
Omyl, bylo to samozřejmě AT, omluva za mystifikaci.
Pak jsem půjčenou i social verzi 218i s 3válcem a vůbec mi v tom nevadil, jelo to hezky a s dobrou spotřebou.