Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Další upoutávka na nový sportovní Ford

David Bureš
Diskuze (3)
Nový sportovní model z dílny Fordu bude oficiálně představen na nadcházejícím autosalonu v Los Angeles.

Automobilka Ford sérií postupně zveřejňovaných videí láká na premiéru nového sportovního modelu, který bude oficiálně odhalen 17. listopadu. Nejnovější čtvrtý snímek ukazuje siluetu novinky.

Nově zveřejněné video odhaluje charakteristiku designu. Stylisté se při tvoření křivek nového sporťáku inspirovali světem závodních aut. Proti výchozímu automobilu se mají výrazně změnit proporce, kapota bude nižší, rozchod kol bude rozšířen.

Ford zatím stále nepřiznal, jaký vůz chce příští týden odhalit. Nejčastěji se však spekuluje o tom, že v Los Angeles bude debutovat ostřejší verze nového Mustangu, nazvaná Shelby GT350.

Z dříve zveřejněných videí vyplývá, že nový Ford bude zaměřen na jízdu na závodních okruzích a nabídne zábavu za volantem. Použitý motor je ale zatím velkou neznámou. Nejčastěji se spekuluje o použití atmosférického 5,2litrového osmiválce, což by naznačoval i zveřejněný zvuk agregátu. Ford ale dříve naznačil, že auto dostane přeplňovaný motor z rodiny EcoBoost, což by mohlo znamenat využití agregátu 3.5 V6 EcoBoost.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - flyboyeda
15. 11. 2014 13:02
Re: Perspektíva
aby to nebylo jak s Asterionem od Lamborghini, taky si všichni mysleli že to bude Gt s motorem ve předu a byl z toho supersport s motorem uprostřed
Avatar - iudex
14. 11. 2014 21:59
Perspektíva
Najprv som myslel, že to rozhodne nemôže byť Mustang: je to príliš široké, s príliš nízkou kabínou, to bude nejaký superšport a nástupca Fordu GT. Potom ale pozerám na fotku Mustanga spredu a ak sa sníma dosť širokým ohniskom zospodu, perspektívne sa zvýrazní predok a kabína ustúpi do pozadia, zdajúc sa tak malá a nízka. Takže nakoniec to môže byť Mustang v nejakej potentnej verzii.