Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Děsivá nehoda se šťastným koncem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Srážka chodce s automobilem mívá většinou tragické následky. Dvojice v běloruském Vitebsku měla velké štěstí.

Na první pohled se může zdát, že záchrana školáka policistou při přecházení silnice na přechodu označeném svislou dopravní značkou přišla pozdě, ale podle dostupného popisu se mu podařilo strhnout chlapce stranou tak dobře, že od nehody odešel bez zranění, přestože byl v kontaktu s vozidlem. Samotný policista si pak údajně pouze pohmoždil holeň.

Řidič MPV byl rovněž nezraněn, ale s ohledem na skutečnost, že k nehodě došlo na označeném přechodu pro chodce a navíc ve chvíli, kdy automobil v pravém pruhu, jehož kamerou byla celá nehoda zachycena, stál, padá vina na jeho hlavu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
9. 3. 2016 13:41
No,
raději bych kouknul na banální nehodu s děsivým koncem.
9. 3. 2016 13:40
divošky z Jutubu
jedou!
9. 3. 2016 13:39
Tvar přídě Peugeotu 806
Díky nízké, zaoblené a stoupající přídi staršího typu Peugeotu 806 tu vidíme lehnutí dospělého člověka (policistu) a hocha na ní a jejich relativně pozvolné sjetí dolů. Proto vše proběhlo bez zranění.

Dnešní nesmyslné vysoké přídě i nízkých vozů - údajně na základě zkoušek nárazu s chodcem Euro NCAP -, jsou špatné. Když vidíme, že Euro NCAP zkouší tento jev ne s celistvou figurínou, ale odděleně hlavu, odděleně bok (pánev) na hraně masky a odděleně jakousi nohou, nemůže se dobabrat skutečnosti. I na zkoušené noze je vidět, že na nízkou stoupající příď (třeba Hondy Civic) noha lehne, kdežto od vysoké přídě je odhozena. Odhození má za následek velmi pravděpodobné těžké zranění - i fatální. To říkají ze zkušenosti i dopravní policisté.

Nízká stoupající příď je výhodná i aerodynamicky a co se výhledu dopředu týče, ... a nakonec i esteticky (linie, jdoucí od zadních lamp dopředu pak navazují na lampy přední a neztrácejí se někde u "obočí" předního kola).