Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jaguar C-XF – vize budoucnosti velké britské kočky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
V současnosti to s budoucností Jaguaru nevypadá příliš růžově a objevují se spekulace o novém majiteli. Studie C-XF má však, ale již jasno, v historii automobilky se stane posledním koncepčním vozem postaveným pod nadvládou Fordu.

"Za vzrušujícími tvary Jaguaru se lidé na ulici otáčejí. Zůstávají stát omráčení a přejí si takové auto vlastnit. Právě takové emoce generuje nový C-XF – a přesně tak budou fungovat příští sériové modely Jaguaru." To byl úvodní komentář Iana Calluma šéfa designu Jaguar Cars v tiskové zprávě k uvedení studie Jaguaru C-XF na detroitském autosalonu.

Kupé a kabriolety řady XK odstartovaly novou designovou éru Jaguaru, která má automobilku vrátit na správnou kolej. Studie C-XF tento design dále rozvíjí a ukazuje jakým směrem se má značka vydat v blízké budoucnosti. Z koncepčního vozu má vycházet nástupce modelu S-Type, který se už pilně testuje a v sériové podobě se má představit na autosalonu v Detroitu v příštím roce. Otázkou, ale zůstává kdo bude nakonec majitelem britské automobilky a jak bude dál rozvíjet její potenciál. Může se totiž stát, že se s Jaguary budeme potkávat jen na srazech veteránů a se slzou v oku sledovat podobná videa, jako je toto.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/XEw2uJmI_JM" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - sargis
31. 7. 2007 14:00
neskoro
Len aby nebolo neskoro, Jag potrebuje aspon este jeden model, ktory by ho podrzal, len nech to preboha nie je ziadne SUV. Uvidime, co na to novy majitel. Inak, odporucam vam zvuk XKR nazivo, je uzasny.