Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jaguar XF – staticky i při jízdě se svými stvořiteli

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (57)
Britská značka Jaguar, zřejmě již brzy změní majitele, ale na autosalonu ve Frankfurtu představí model, který vznikl ještě pod křídly Fordu a lze jej bez nadsázky označit jako nejdůležitější v této dekádě. Jeho úspěch rozhodne o budoucnosti značky.

Nový Jaguar XF vychází z konceptu CX-F a je dlouhý 4961 mm, široký 1877 mm a má rozvor náprav 2909 mm. Oproti konceptu je pozměněna příď s podobnou oválnou maskou s výrazným jemným mřížováním a zcela novými sdruženými světlomety. Ty spojují tradiční kruhové motivy s aerodynamicky optimálním tvarováním. Zdařilé jsou i zadní partie vozu s elegantními nízkými a širokými svítilnami.

V nabídce budou prozatím čtyři pohonné jednotky. Základním turbodieselem bude motor 2,7 V6. Zážehové jednotky startují s šestiválcem 3,0 V6 a nad ním budou dva vidlicové osmiválce 4,2 l, jeden atmosférický a druhý přeplňovaný.

Více si o novém Jaguaru XF můžete přečíst v článku - Jaguar XF: kočka už zase skáče vysoko (první foto+info).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (57)
Avatar - da_b0mb
8. 9. 2007 02:52
Re: To už neni Jaguar
"Tim pádem si ho nekoupí ti který si kupovali s typy" a myslis, ze tech, kteri si kupovali S-Type bylo tolik, aby udrzeli Jag nad hladinou ? NE! Tipuju, ze prodeje XF budou vetsi nez u S-Typu! Tahle zmena byla nevyhnutelna, bohuzel. Tak prestanme polemizovat nad budoucnosti teto legendarni znacky a doufejme, ze bude lip. Neverim, ze se najde nekdo, kdo si preje zanik "Divoky kocky" ! P.S: omlouvam se za chyby, Paddy forever! ;-)
7. 9. 2007 21:18
Re: To už neni Jaguar
Pěknej blábol. S láskou k autu nemá návštěva servisů společného vůbec nic. Prémiový produkt ti musí nabídnout prémiové služby, a ne ta trápení která tu občas vypisuješ. Můžeš milovat sebevíc Cobru, nemá-li tu servis, kašle na tebe a nezbývá, než se k tomu realisticky postavit. Navíc, jak vidíš, s příchodem XF se Jaguar řadí do běžné prémiové produkce, takže věci vztahů, lásky a přitažlivosti se přesouvají leda tak k Porschi... to je snad poslední (cenově přístupný) veterán v této technopakárně. Pak už zbývá jen platinové patro - Aston či Bentley.
7. 9. 2007 21:10
Re: SEN KONČÍ
Jo, já tě také chápu. Proto nahoře píši, že na tom řezu nevydělá moje srdce ale automobilka. Jsou roviny pocitové, vztahové, srdeční, a roviny řekněme technické. Takže proto můj nadpis... "sen končí". Auto samo nekončí, naopak bude úspěšné. Jen to už nebude v prémii vyjímečný šlechtic, ale jeden z mnoha... a to je podle mého doprovodný jev radikálního řezu. Ovšem, možná že za 20 let bude XF obdobná ikona jako S-type dnes... Mám ovšem obavu, že s tímto řezem definitivně odchází do historie jedna velká automobilová kapitola...
Avatar - da_b0mb
7. 9. 2007 17:47
Re: To už neni Jaguar
Nemam Jaguar, ale Rover...Ale konkretne u nas jde o to, ze sit autoriz. servisu je hrozne mala...dodaci lhuta nahradnich dilu bude asi dost dlouha (hadam) a Cesi o tohle nestojej,clovek co je workoholik nema cas na to, aby cekal nebo objizdel servisy, chce bezproblemovy auto,servis za zadkem a ozeli kvuli tomu aristokrat. ducha Jaguaru. Jaguar jsem mel vzdycky rad a drzim palce, abych ho jeste hodne dlouho potkaval na ulici a otacel se za nim...Ale sam bych volil bohuzel jinou znacku ;-\ Uz jen kvuli zkusenostem s Roverem (asi chapete) A proto vy, kdo mate v planu jeho koupi, mate muj respekt :yes:
7. 9. 2007 15:17
Re: SEN KONČÍ
Přesně :yes: