Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak se bouralo na Nürburgringu před půlstoletím

Michal Fokt
Diskuze (1)
Turistické jízdy se na Nürburgringu jezdí od nepaměti a... moc se toho nezměnilo, jen ta dnešní auta jsou o pořádný kus tužší. :)

Přinášíme vám krátký videoklip havárií z počátku sedmdesátých let, pořízený převážně v obávané pasáži Adenauer Forst. Kotrmelce křehkých brouků, bavoráků, cortin a dalších (dnes už) klasiků působí dnes vcelku úsměvně, položené motorky a auta v plamenech pak už o něco méně. Něco je ale přece jen jinak - ta atmosféra na Nürburgring Nordschleife. Dnes jsou diváci od okruhu bezpečně odděleni vysokým plotem a pomoci vám místo party mladíků přijede odtahovka.

Michal Fokt
Diskuze (1)
26. 9. 2016 22:23
Nádherná automobilová doba
Druhá polovina 60. let (i 70. léta) byla pro automobilismus nádherná doba svobody a maximálního požitku z jízdy s krásnými vozy, doba ještě nesešněrovaná takovou hromadou rychlostních a emisních nařízení EU jako dnes... Věčná škoda, že Češi tato léta promarnili za ostnatými dráty bolševické rezervace jménem ČSSR a že si tak v drtivé většině nemohli vychutnat tehdejší západoevropskou automobilovou produkci ... :'-( :-( 8-s :no: :no: :no: