Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes gratuluje k jubileu konkurenčního BMW

David Bureš
Diskuze (132)
Německé prémiové značky se mezi sebou rády popichují. Nyní to „odneslo“ BMW, které slaví 100 let od svého založení.

BMW toto pondělí oficiálně oslavilo 100 let od svého založení. Mezi gratulanty se objevil i jeho úhlavní soupeř ze Stuttgartu. Mercedes-Benz svému konkurentovi pogratuloval po svém.

Jako gratulaci k jubileu Mercedes zveřejnil na svém facebookovém profilu krátké video, v němž píše: Díky za 100 let soupeření. Slova díků následně doplňuje pošťuchující věta – předchozích 30 let bylo trochu nudných. Mercedes tímto způsobem poukazuje na fakt, že je jeho historie ještě o tři desetiletí delší. Vždyť zakladatel stuttgartské automobilky Karl Benz postavil první automobil již v roce 1886, dávno před BMW.

Je to již druhé popíchnutí, které si Mercedes připravil jako blahopřání svému soupeři. Muzeum stuttgartské značky totiž pozvalo všechny zaměstnance BMW, aby si prohlédli „kompletní automobilovou historii.“ Návštěvu muzea budou mít pracovníci mnichovské značky zdarma, přičemž prvních 50 z nich bude pohoštěno tradiční švábskou specialitou. Netřeba dodávat, že mezi typická jídla oblasti Švábska patří ledvinky se špeclemi – alias odkaz na typický tvar masky chladiče aut z Mnichova.

Němečtí prémioví výrobci jsou podobným popichováním již známí. Jistě si pamatujete americký souboj reklam mezi BMW a Audi. Čtyři kruhy se vytasily reklamou na tehdy novou A4 se sloganem „tvůj tah, BMW,“ na což Mnichov reagoval billboardem s řadou 3 a sloganem šach mat. Audi se však nevzdalo a na reklamu na R8 napsalo heslo „váš pěšec se nemůže rovnat našemu královi,“ což byla jen další epizoda souboje, protože BMW posléze reagovalo sloganem „game over,“ doplněným o fotografii svého monopostu Formule 1.

David Bureš
Diskuze (132)
Avatar - white label
11. 3. 2016 11:40
Re: Nezajímavost
Řeč byla právě o GLE coupé, ne o ML s novým označením GLE.
Avatar - The Spešl Uan
11. 3. 2016 11:29
Re: Nezajímavost
Ne ne, GLE je pěkný... GLE Coupé je jedno z nejošklivějších aut na trhu. 8-s
Avatar - CommonUser
10. 3. 2016 08:49
Re: Nezajímavost
Teraz neviem ci beries atmo aj turba dokopy. Tie ploche krivky ale ludia v podstate chcu. Vsade citas ako musis radit do kopca, dynamicke zrychlenie na N-ty stupen, musi splnat normu XX, nehucalo na dialnici , cize tazke sprevodovanie atd.
Napr. novu 1,6 od Suzuki si ludia chvalia. Toyota ma velmi slusnu 1,8. Honda detto 1,8 (pozor hovorim len o tejto poslednej !). Prave Hondacka 1,8 v PRVOM civicu, co bolo UFO bola typicky so spickou (starsi 2 polohovy VTEC) a zeby toho predali kvanta, to sa mi nezda. 2.0 Sky tiez slusny. Od 2,4 Hondy a 2,5 Mazdy by som cakal viac .... EU atmo produkcia je ale v prrrrdeli, to je fakt.
Turba/kompresory to je zasa ina kapitola a diesle este ina.
Proste ja by som plosne vsetky R4 nehadzal do jedneho vreca s dodatkom, ze R3 som nejazdil. A 6 valce su zasa ina kava.

BTW Spat ku BMW, svojho casu som mal moznost priamo porovnat v jeden den BMW7, S-klasse a H-Genesis. Ako pasazier vzadu. Bohuzial ta 7ka bola zo "zadneho" pohladu najslabsia (komfort, spracovanie, ovladanie, materialy, hlucnost). Motory nehodnotim.
10. 3. 2016 07:37
Re: Nezajímavost
Všechny R4, kterými jsem v poslední době jel, mají plochou křiku výkonu bez špičky. Ty podladěné zvlášť. Chybí gradace a chuť se točit, to R3 má, k tomu jadrnější ne tak kulatý a nezajímavý zvuk.
9. 3. 2016 20:15
Re: Nezajímavost
Koukam, ze prestavas rozumet i sam sobe...