Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Standardní Alfa Romeo Giulia nám nejvíce připomíná Maserati Ghibli

Jan Mička
Diskuze (34)
Loni ve Frankfurtu to byla brutální verze QV, letos v Ženevě standardní provedení se čtyřválcovými motory. Ani běžná Alfa Romeo Giulia neztratila nic ze svého kouzla.

Video se připravuje ...

Alfu Romeo Giulia ve standardním provedení si řada fanoušků italské automobilky bez nadsázky doslova vymodlila. Je to dáno především loňským představením brutální verze QV s přeplňovaným šestiválcem o výkonu přes 500 koní. Ve Frankfurtu jsem se z ní doslova posadil na zadek (a nejen já!) a jistě si dovedete představit, jaké očekávání panovalo před dopoledním stržením plachet z trojice běžných Giulií. O jakékoliv formě „obyčejnosti“ ale ve spojitosti s vozem rozhodně nelze hovořit.

Prodrat se davem překvapených fanoušků Alfy Romeo nebylo jednoduché a natočit alespoň trochu smysluplné video připadalo téměř nemožné. Teprve po dvou hodinách jsme se k vozu mohli přiblížit na bezprostřední vzdálenost a dokonce se posadit dovnitř, přičemž loni získané nadšení ani v nejmenším neopadlo. Přední nárazník má stále obrovské otvory pro přísun vzduchu k motoru a brzdám, prahové nástavce přišly v podstatě pouze o kontrastní karbonové dekory, a vzadu najdeme dvě koncovky výfuku místo čtyř. Vystavené vozy stály na osmnáctipalcových kolech, a přestože naše kroky nejčastěji mířily k exempláři s tmavě modrým perleťovým lakem, nezklamal ani méně výrazný šedý. Auto stále útočí snad na všechny lidské smysly, ale trochu jiným, řekl bych až něžným způsobem. Je to kus automobilového umění, jehož provozem budete okolí prokazovat službu - nic hezčího se totiž v ulicích jenom tak neobjeví.

Vzpomínám si, když jsem se loni posadil poprvé do Giulie QV. Sportovní sedadla s výrazným bočním vedením doslova „přibetonovala“ tělo a nechtěla jej pustit, o přemíře karbonových dílů ani nemluvím. Standardní provedení je pochopitelně jiné – umírněnější, pohodlnější, a na pohled i dotek překvapivě luxusní. V přiloženém videu jsem jej přirovnal k Maserati Ghibli a tento názor nezměním, co budu živ. Možná jenom v podélném směru by mohlo být více místa, v rámci segmentu jej ale považuji za dostatečné. Navíc před řidičem je stále ten do rukou perfektně padnoucí volant se startovacím tlačítkem, a z úrovně kulisy manuální převodovky by si mohly vzít příklad i některé luxusní modely. Tak krátké a přesné řazení ve střední třídě jenom těžko najdete!

Novou Alfu Romeo Giulia lze napříč Evropou objednávat od 15. dubna. Vůz bude nabízen v šesti provedeních (2.2 diesel se 110 a 132 kW, manuální i osmistupňová automatická převodovka, 2.0 Turbo s automatickou převodovkou, 2.9 V6 QV s manuální převodovkou), základní cenu ani dodací lhůty však v tuto chvíli stále neznáme.

Jan Mička
Diskuze (34)
Avatar - Ja Prvni 123
5. 3. 2016 09:01
Re: No
A jak se pozná, co je hezké?
3. 3. 2016 08:14
Kráska bez předsudků
Je to úplně jedno komu a čemu je auto podobné, každopádně Alfa neumřela a opět šokuje.
Avatar - Kobler
2. 3. 2016 22:39
Re: Super, ale kde je benzinový čtyřválec s manuálem?!!
No chtěl jsem to také napsat. Tahle Alfa se mi začíná líbit čím dál víc ale absence manuálu to je přešlap ako hrom. Nemluvě o tom že by to mohlo mít šestihrnek a manuál.

Tak nezbude, než koupit QV. (nebo doufat že později nabídku upraví)
2. 3. 2016 21:36
Super, ale kde je benzinový čtyřválec s manuálem?!!
Tak musím uznat, že po počátečních nemalých rozpacích tomu designu začínám přicházet na chuť, a dokonce se mi začíná líbít. Rozhodně tedy víc u těch civilních verzí než u té vrcholné. Co mě ale naprosto šokovalo, je nabídka benzinových čtyřválců výhradně s automatem. To jako u Alfy fakt myslí vážně?!!!! :-| ;-\ :-( :'-( 8-s
2. 3. 2016 20:16
Re: Jako že
pane Mičko, máto pro tuhle domněnku jakýkoliv podklad, nebo jen tak plácáte....? Giulia je o 35cm kratší než Ghibli a automobilka uvádí že je na zcela nově vyvinuté platformě (Giorgio). A i ta Maserati mají z Chrysleru pár plechů podlahy, jinak nic....

takže mě opravdu zajímá, jak své tvrzení podložíte.... já si naopak myslím že kromě infotaimentu a nějakých kravinek je v Giulii vše nové, vždyť i ty motory jsou kompletně nový vývoj v režii Italů....

takže?