Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Policejní honička noční Prahou

Vitek
Diskuze (103)
Podívejte se očima posádky policejní Octavie na pronásledování Mazdy Xedos.

Nedávná tragédie v Praze na Strakonické, kdy policie ve snaze zastavit pronásledovaného řidiče zastřelila spolujezdkyni v unikajícím voze, znovu rozvířila debatu o smyslu a potřebnosti policejních honiček.

Do polemiky o tom, zda je nutnost zabránit rychle ujíždějícímu řidiči v další jízdě přednější než ohrožení ostatních účastníků provozu, které z toho plyne, se pouštět nebudeme. To necháme na vás, vyjádřit se můžete v anketě nebo v komentářích pod článkem.

Určitě ale není od věci podívat se v této souvislosti na autentické video z Prahy. Kamera na palubě policejní Škody Octavia zachytila pronásledování Mazdy Xedos, jejíž řidič uniká od začátku záznamu téměř deset minut. Pronásledování končí až ve chvíli, kdy řidič Mazdy v boční ulici zastaví...

Vitek
Diskuze (103)
Avatar - honza84
7. 3. 2012 07:32
.
Měli střílet, tam kde bylo místo do něj měli nasypat celej zásobník dokaď nezastaví.
Avatar - Nerez
25. 2. 2012 11:27
Re: Příběh ze života
Tak to sem ještě neviděl. Ne, že bych teda očumoval stojící policejní auta před služebnama, ale když mam možnost tak si všímám. Ale v létě jsem viděl často i Michelinky. Ale to už asi teď nebude aktuální, vzhledem k tomu, v jakych s*ačkach se Policie topí.
24. 2. 2012 18:51
Re: Příběh ze života
No kdyby Sava a Matador.. co teprve Tigar Winter srbský výroby >:-[] k smíchu nebo k pláči?
Avatar - Rubb
23. 2. 2012 20:33
Re: že by ho "honili" příliš dlouho?
Haha se bavím, jak jsou všeci chytří. Nejvíc ti, co vykládají, jak to policajtům nandal rozdílem třídy. Ono je ale taky ze záznamu vidět, že policajtům rozhodně nebylo jedno jestli někoho sestřelí - na rozdíl od toho idiota v Mazdě. A také čekali, že jim někdo pomůže a zatarasí cestu... ono nabourat služebák po pár metrech umí opravdu každý.
Sakra být tam já, tak už se bavíme o mrtvým zmr.ovi :-! Asi to chce brigádu u policie >:D U mě mají za tohle :yes:
23. 2. 2012 11:01
že by ho "honili" příliš dlouho?
Dle mého názoru byla celá 10-ti minutová honička naprosto zbytečná, kdyby policajti zastavili Xedose hned na začátku toho videa, kde udělal zásadní chybu při odbočování vpravo a chytil pravým zadním kolem o obrubník. V tu chvíli se dal s minimální škodou na majetku v takřka nulové rychlosti krásně zastavit. Ostatní průběh honičky nechci komentovat, je to pak o řidiči(policejním) jak se cítí, jak věří autu co řídí. Ani policajtovi nemůže nikdo nařídit,aby za cenu ohrožení vlastního života zastavoval jiný auto ve 150-ti kilometrové rychlosti.
P.S. Z videa mám dojem, že by se dalo mazat s tou távkou ještě agresivněji a rychleji, ale to video očividně zkresluje.