Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Provazochodkyně mezi dvěma jedoucími kamiony

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Netradičním způsobem se společnost Volvo Trucks rozhodla demonstrovat ovladatelnost tahačů řady FH za pomoci provazochodkyně.

Volvo Trucks většinou prezentuje své stroje při pracovním nasazení. Tentokrát udělal švédský výrobce nákladních vozidel výjimku a vzniklo video, jehož hlavní hrdinkou je Faith Dickey z Texasu, která se profesionálně věnuje lezení a highline (provazochodectví).

Ve spolupráci s koordinátorem holywoodských kaskadérů Peterem Pedrerem a režisérem Henry Alexem Rubinem byl na novém a pro veřejnost ještě neotevřeném úseku dálnice v Chorvatsku natočen krátký snímek s americkou provazochodkyní a dvojicí švédských tahačů.

Faith Dickey po provazu napnutém mezi dvojicí jedoucích kamionů přechází z jednoho návěsu na druhý. Tahače jedou rychlostí téměř 80 km/h a pro zvýšení dramatičnosti je za mírnou zatáčkou vjezd do tunelů a pro každý kamion je určen jeden tubus.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - spanel
21. 8. 2012 11:38
Re: 80 Km/h
v 80 by se neudržela...sfouklo by jí to
21. 8. 2012 01:52
Re: 80 Km/h
Z ty vejsky to fakt pomalu vypada. Jedes 80 a vlece se to.
20. 8. 2012 20:27
Re: 80 Km/h
sa mi nezdá tých 80km/h na tachometri- tie čiary sa míňajú nejako pomaly... :-!
Avatar - kolmar
20. 8. 2012 15:36
new FH
Tak a na videu je vidiet nove FH, kabina je menej zkosena z prednej casti a vyssia, co slubuje viac miesta ako predchodca a tvrdu konkurenciu pre novy Actros. Uvidime ake to bude v reali, no na videu vyzera nove FH dost brutalne :-!