Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Škoda zahajuje propagaci nového SUV, město Kodiak přejmenovala na Kodiaq

David Bureš
Diskuze (16)
Chystané mladoboleslavské SUV se jmenuje podle medvěda kodiaka. Stejnojmenné město pak Škoda na jeden den přejmenovala na Kodiaq.

V druhé polovině roku se světu oficiálně představí nové velké SUV z dílny značky Škody. Mladoboleslavský výrobce však již s předstihem zahajuje marketingovou kampaň k této důležité novince, když město Kodiak na jeden den přejmenoval na Kodiaq podle jména chystaného sedmimístného SUV.

Kodiaq se jmenuje podle druhu medvěda hnědého žijícího na stejnojmenném ostrově u pobřeží Aljašky. Po kodiakovi je pojmenováno i jedno z tamějších měst, jehož jméno Škoda využila k neobvyklé propagaci svého připravovaného modelu.

Díky velkorysému souhlasu místních úřadů Škoda mohla na jeden den přejmenovat město Kodiak na Kodiaq, právě podle jména nového SUV. Za pomoci řady místních obyvatel byly ve městě vyměněny nebo přelepeny tabule s názvy ulic a nápisy na policejních a hasičských vozech, rybářských lodích nebo reklamní nápisy. Písmeno k se za q vyměnilo i v materiálech na oficiálních internetových stránkách města Kodiak.

Proces přejmenování aljašského města se zhruba 6.000 obyvateli Škoda pečlivě zdokumentovala, přičemž výsledkem této práce je přiložené video. Díky tomu se můžete podívat, jak se obyvatelé Kodiaqu (pardon, Kodiaku), od šerifa po starostku, na netradiční akci podíleli.

Kodiaq je první předzvěst chystané ofenzivy značky v oblasti SUV, které jsou aktuálně mezi zákazníky nesmírně populární. Po kodiaqu se dočkáme i nového yetiho, sportovně laděného SUV nebo malého modelu.

Stávající terénně laděné škodovky (vedle yettiho také model Octavia Scout) a vozy s pohonem všech kol pak automobilka propaguje další reklamní kampaní, kterou zahájila v souvislosti s probíhajícím mistrovství světa v ledním hokeji. Ve vtipné videosérii režírované Štěpánem Fokem Vodrážkou se objevuje „offroad“ hokejista, který ujede z ledního stadionu a bruslí i mimo cesty. Reklamní kampaň zahrnuje čtyři různá videa, která na sebe navazují.

David Bureš
Diskuze (16)
10. 5. 2016 21:54
dobrý tah
ten marketing z globálního hlediska dává smysl, necílí jen na českého zákazníka, pro kterého je spojení SUVečka s drsným americkým severem a exotickým názvem medvěda o ničem....
takže... žádná trága.
10. 5. 2016 06:35
Trapne
Opravdu nikdo ze skodovky necte diskusi?? Ma snad nekdo v marketingu pocit, ze tyto clanky necemu prospivaji? Mne staci titulek a "prepinam" jako pri reklamach v tv...
A ty tv spoty jsem bohuzel zahlid... Sice me uprostred hokeje nebetycne rozcilujou, ale co delat... Nic hloupejsiho jsem skutecne jeste nevidel... Ale kluci a holky z marketingu na ty spoty urcite testovali a vyslo jim, co potrebovali slyset >:D staci vhodne formulovat dotazy ci interpretovat vysledky a mame tu nejlepsi kampan ever, ze? :no:
Avatar - rokyta.p
10. 5. 2016 00:16
bude V6 3.6 ?
ta bruneta je celkem pěkná [odkaz]
kéž by tam dali ze Supíka dvojky ten V6 3.6 :*)
Avatar - beibej
9. 5. 2016 23:43
škoda kokodák
slepice dělá kokodák. to už vzbuzuje pocit síly >:D
Avatar - HitmanPB
9. 5. 2016 21:54
Re: To je snad vtip? :) :)
Už im ju niekto vyfúkol, to ich bude stáť pekné prachy, aby ju získali >:-[]