Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Subaru WRX se prohání na šotolině

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
Nové Subaru WRX má pod kapotou dvoulitrový turbomotor o výkonu 195 kW. Podívejte se na něj v akci.

Automobilka Subaru představuje nové WRX v jeho přirozeném prostředí: na šotolinových cestách. Pohon všech kol zajišťuje buď centrální diferenciál s viskózní spojkou a s výchozím rozdělením momentu 50:50 (v případě šestistupňového manuálu), verze s bezestupňovým Lineartronicem dostanou elektronicky ovládanou hydraulickou mezinápravovou spojku a planetový diferenciál s rozdělením momentu 45:55.

Zahájení prodeje nového WRX je naplánováno na začátek roku 2014. Tou dobou by se mělo představit i odvozené WRX STI, které nahradí stávající model s parametry 221 kW (300 k) a 406 N.m.

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
17. 12. 2013 14:08
Re: Smutný pohled
To seš ta první skupina kupujících o kterých píšu. Kdybych na ní měl tak bych si jí ze stejnýho důvodu koupil taky. Píšeš o Subaru, ale já mám na mysli konkrétně WRX. To je ten důvod proč jsem zmínil ty dvě kategorie lidí, který si tohle auto koupí. S normální Imprezou zase takovou pozornost neupoutáš, když někam přijedeš, takže na honění trika je to nevhodný. WRX je už jiná třída. S tou výbavou máš pravdu, ale zase skupina lidí jako ty a já nějakou směšnou výbavu u takovýhodle auta řešit nebude, protože není podstatná. Naprosto souhlasím, že WRX si kupují fandové (ti si ji koupí v manuálu aby využili její potenciál a užili si radost z jízdy) Těm co si chtějí jen honit triko to pak stačí v automatu, protože žádný automobilový znalec a nadšenec by automatem tohle auto nikdy nezkazil ;-)
Avatar - JDM
17. 12. 2013 12:04
Re: Smutný pohled
no na honění ega určitě ne , koupil jsem si ji protože je to rally legenda , protože to byl takový můj malý splnitelný sen :-) protože mě auta a řízení aut baví a považuji to za svůj koníček . Hodně málo fakt hodně málo lidí si koupí subaru s výbavou octávie z r.2004 za milion jen aby si honil ego. Tyhle auta si kupují fandové a ti co od auta čekají víc než aby je vozilo do práce a nebo dělalo parádu před obchoďákem ;-)
16. 12. 2013 15:15
Re: Smutný pohled
Co se ti na tom nezdá. A proč ty sis jí koupil?
Avatar - JDM
16. 12. 2013 11:00
Re: Smutný pohled
ty si odkud spadl? >:D
16. 12. 2013 09:00
Re: Smutný pohled
WRX si koupí ten kdo chce WRX, buď kvůli tomu, že je blázen co si chce hrát na rallye závodníka. Nebo má malý péro a potřebuje všem ukázat, že má na WRX (těch bude asi menšina) Ten kdo nechce výkon WRX nebo si nepotřebuje honit ego si koupí něco slabšího co ho nesežere na palivu a servisu ;-) Takhle nějak vypadá ta cílová skupina zákazníků. Visáž na tom nic nezmění.