Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Upoutávka na novou hru Gran Turismo Sport slibuje mnohé

David Bureš
Diskuze (0)
Díky hraní chystaného Gran Turisma Sport se budete moci stát závodníkem. Mezi lákadla bude patřit i skvělá grafika.

Polyphony Digital připravuje nový díl herní série Gran Turismo. Hra se jmenuje Gran Turismo Sport a vyjde 16. listopadu, přičemž bude k dispozici exkluzivně na PlayStation 4. Zveřejněná upoutávka prezentuje lákadla, na která se můžeme těšit.

Gran Turismo Sport není novým řadovým členem série, ale speciál zaměřený na hru ve více hráčích a focení aut v atraktivních lokacích. Vedle multiplayeru bude k dispozici fotorežim, známý již z Gran Turisma 6, v němž hráči mohou v digitálním prostředí fotit oblíbená auta v nejrůznějších lokacích. „Spotteři“ budou danou funkcí jistě nadšeni.

Tím hlavním prvkem bude ale samozřejmě závodění a pro hráče v Polyphony Digital chystají zajímavou chuťovku. Díky spolupráci s FIA si hráč bude při splnění různých podmínek moci vyjet tzv. digitální licenci FIA Gran Turismo, která bude mít stejnou váhu jako skutečná závodní licence. V Česku nicméně zatím tato možnost k dispozici nebude. FIA dokonce certifikovala dva on-line šampionáty, které reprezentují jednotlivé státy a jednotlivé značky aut. Koho by však on-line hraní nelákalo, bude si moc zvolit i hru pro jednoho.

Jelikož se nejedná o plnohodnotný díl (premiéra Gran Turisma 7 stále není naplánovaná), aut i tratí je tentokrát méně. I 140 nabízených automobilů je však dostatečná zásoba. Rozdělena budou do čtyř kategorií, sériová auta doplní tři skupiny závodních modelů rozdělených podle výkonnosti. Mezi automobily budou samozřejmě zahrnuty i speciály navržené ve spolupráci s automobilkami, za všechny zmiňme Bugatti Vision Gran Turismo. Jednotlivá auta pak bude možné doupravit, díky čemuž si hráč bude moci navrhnout vlastní závodní zbarvení.

Co se týče závodních okruhů, tak se můžeme těšit na 27 tratí v 19 lokacích. Vedle populární Severní smyčky Nürburgringu budou k dispozici také ovál přezdívaný Northern Isle Speedway nebo speciální trať Tokyo Expressway vedoucí uličkami a magistrálami japonského hlavního města. V případě fotorežimu má být k dispozici na 1.000 lokací z celého světa.

Tratě i auta byly pečlivě navrženy, aby hra nabídla jedinečnou grafiku. Tvůrci tvrdí, že při modelování měřili jas světel vozů a porovnávali barvu digitálních modelů se skutečnými laky. Detailní zpracování při jízdě možná nebude tolik patrné, hráči ho ale rozhodně mají ocenit ve fotorežimu. Automobily pak samozřejmě nabídnou i realistické chování, což je něco, na co jsme u Gran Turisma již tradičně zvyklí.

David Bureš
Diskuze (0)