Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volkswagen Polo R WRC ve zpomalených záběrech

Jan Mička
Diskuze (7)
Nebudeme daleko od pravdy s tvrzením, že je komunita fanoušků rally jednou z největších na světě. Ostatně se ani není čemu divit, pokud živě vidíte to, co v přiloženém videu.

Přiložené video je složeno ze zpomalených průjezdů Sébastiena Ogiera, jednoho ze tří tahounů rally týmu Volkswagen Motorsport. Pravověrní srdcaři (čtěte fanoušci rally), jsou schopni celé hodiny vyčkávat v blízkosti trati, aby na pár vteřin zachytili průjezdy svých oblíbených závodníků. A to v prakticky jakýchkoliv klimatických podmínkách.

Pro toto jednání máme pochopení, sami jsme se totiž letos účastnili Německé rally jako doprovod týmu Volkswagen Motorsport. Závodní speciály Polo R WRC mají přeplňované čtyřválcové motory o objemu 1,6 litru a výkonu 232 kW. Maximální rychlost je sice „jen“ 200 kilometrů v hodině. Důležité je však z rychlení z 0-100 km/h za 3,9 sekundy a stálý pohon všech kol.

Jízdní dojmy: Volkswagen Polo R WRC

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - Ham.
2. 10. 2013 12:40
Re: Loeb vs Ogier
Nikdy neříkej nikdy :-)
Avatar - KANKUNEN
2. 10. 2013 08:11
Re: Loeb vs Ogier
Poslední titul Loeba stál Citroen hodně, ztrátu min pěti titulů, protože Ogi se nenechal blokovat, zariskoval a přešel do neznáma. Přeju to starému Sebovi, aby ukázal, že citrouš je furt špička a je to jen o mezikuse mezi sedačkou a volantem. Čeká nás fantastický duel.
2. 10. 2013 08:02
Re: Loeb vs Ogier
to Ogier ale nikdy neudělá :-)
Avatar - Ham.
1. 10. 2013 21:50
Re: Loeb vs Ogier
Tak zasloužil by si při derniéře aby ho nechal Ogier vyhrát. Ten má titul v kapse a stačí mu vyhrát úvodní powerstage a pak by ho z úcty k učiteli, mohl pustit dopředu. :-)
Avatar - Nerez
1. 10. 2013 21:05
Re: Loeb vs Ogier
Jak jsem dřív Loebovi nefandil, v tomto souboji mu budu fandit