Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Atlas předvádí sportovně laděný paket R-Line

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Volkswagen představil své velké SUV pro severoamerický trh na podzim loňského roku a nyní odhaluje nový paket R-line, který dodat tomuto modelu dynamičtější styl.

Volkswagen Atlas se veřejnosti poprvé představil na loňském autosalonu v Los Angeles a pro německou automobilku představuje na severoamerickém trhu velmi důležitý model, který jí má pomoci s nápravou pošramocené pověsti po aféře Dieselgate.

Zcela nový model, jehož prodej se má rozběhnout ve Spojených státech amerických letos na jaře, má i proto být hlavní hvězdou své značky na letošním lednovém autosalonu v Detroitu. Zde se vedle standardních provedení představí i se stylovým paketem R-Line, jehož prodej má být zahájen později v průběhu letošního roku.

Paket R-Line, který přináší nové designové prvky pro exteriér i interiér, bude dostupný pro model Atlas ve stupních výbavy SE a SEL. V prvním případě se jedná o agresivněji tvarované nárazníky, nové nástavce prahů, loga R-Line a 20palcová litá kola s dvojitými paprsky.

Do interiéru pak paket přináší logo R-Line, které se bude na uvítanou zobrazovat na displeji multimediálního systému a trvale bude přítomno na volantu. Další uvedenou úpravou pak mají být již jen kryty pedálů z nerezové oceli.

Volkswagen Atlas s délkou 5037 mm, šířkou 1979 mm a výškou 1768 mm představuje největší vůz značky, jaký kdy byl v Americe prodáván. Interiér tohoto vozu nabídne prostor sedmi cestujícím a mimo jiné i nejnovější verzi infotainmentu Volkswagen Car-Net.

Základem vozu je platforma MQB a pod jeho kapotou může pracovat přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI o výkonu 178 kW nebo atmosférický šestiválec o objemu 3,6 l s výkonem 206 kW. V obou případech bude standardem osmistupňová automatická převodovka.

Volkswagen chce americké zákazníky nalákat na modely speciálně navržené podle jejich požadavků. Prvním z takových aut byla zdejší verze Passatu (tzv. NMS), která se posléze začala prodávat i v Číně.

Tím druhým je právě SUV Atlas vycházející z konceptu CrossBlue. Praktický rodinný vůz nahrazuje v nabídce VW neúspěšné MPV Routan, alias přeznačkovaný Chrysler Town & Country.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Ada je zase tady
6. 1. 2017 21:24
AMERICKÝ kODIAKV
Si nedovedu představit bez 3.0 TDI V6 a manuální skříně

+ příď vypadá (na rozdíl od Kodiakva) akceptovatelně, i když krása nesmírná to není

- chybí ruční brzda
6. 1. 2017 16:52
Nejsou témata???
Jakoby nebylo o čem psát. To je v Evropě málo novinek, že musíte psát o týhle obludě, který nepomůže ke kráse ani R-line paket? Běžte se bodnout...