Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen chystá sportovní hybridní Golf GTE

Michal Fokt
Diskuze (32)
VW v současnosti v kompaktní třídě nabízí sportovní verze s benzinovým (GTI) i naftovým motorem (GTD). Ty nově doplní také ostřejší plug-in hybridní verze GTE.

Snaha Volkswagenu nabídnout širokou škálu sportovně laděných verzí svých masových aut se zážehovými i vznětovými motory je velmi sympatická a co je potěšující ještě víc, VW se nebojí ani nových výzev a podle informací britského Autocaru připravuje i ostřejší verzi s hybridním pohonem.

Má se jmenovat GTE (GT Electric) a má na ní být použito stejných postupů, jako při stavbě modelu Golf GTD, jenž je odvozen od benzinového GTI. Auto tedy dostane stejný nebo velmi podobný bodykit, kola, snížený sportovní podvozek, účinnější brzdy, výrazněji profilovaná sedadla a volant.

Tento blízký příbuzný modelu Audi A3 e-tron dostane do vínku motor přeplňovaný motor 1.4 TSI o výkonu 110 kW, doplněný o 80kW elektromotor, jenž získá energii z 8,8 kWh Li-Ion akumulátorů, umístěných pod zadními sedadly. Síla agregátu půjde na přední kola prostřednictvím speciálně upravené šestistupňové dvouspojky DSG.

Golf GTE by měl zrychlit z nuly na stovku za slušných 7,6 s a rozjet se na maximální rychlost 217 km/h. Emise oxidu uhličitého se v kombinovaném normovaném režimu mají pohybovat na pouhých 35 g/km, přičemž vůz zvládne ujet na elektřinu 50 km a to rychlostmi až 130 km/h. Výroba GTE by měla začít ještě v průběhu letošního roku.

Michal Fokt
Diskuze (32)
Avatar - Emel
27. 1. 2014 08:54
Re: Sportovní?
No přesně tak - "performance or luxury automobile capable of high speed or spirited long-distance driving", primární definice je rychlé cestování na velkou vzdálenost. Takže rozhodně ne sportovní auto, to obvykle nebývá dost pohodlné...
Avatar - JDM
27. 1. 2014 01:22
Re: Sportovní?
[odkaz] ;-)a stím RS souhlasím to je taky jen takový plastový znáček na masce jinak nic víc :)
26. 1. 2014 21:40
Re: Plug-in
Předpokládám, že myslel auta podobně velká. Například S-klasse není zrovna konkurentem.
Avatar - Emel
26. 1. 2014 21:26
Re: Sportovní?
Proč ne? Grand Tourer, auto pro rychlé cestování... to přece neevokuje vyloženě sportovní auto. Spíš naftová Octavia se zkratkou RS, která pokud vím má význam RallyeSport... ale to je prostě básnická licence :-).
Avatar - JDM
26. 1. 2014 20:54
Re: Sportovní?
To víš bez toho GT by to nikdo nechtěl nebo aspoň né tolik lidí jako si to třeba koupí s tím GT , to je to samé jako u GTD to taky není žádný GéTéčko .