Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf Alltrack se podívá i do Ameriky

Michal Fokt
Diskuze (2)
Volkswagen potvrdil, že svůj nový zvýšený a oplastovaný Golf Alltrack nabídne i zákazníkům v Americe, chce konkurovat Subaru Outback.

Michael Horn, jenž šéfuje americkému zastoupení koncernu Volkswagen, sdělil deníku Automotive News, že značka Volkswagen rozšíří v USA portfolio modelu Golf o další exemplář. Půjde o model Golf Alltrack, tedy kompaktní kombi s pohonem všech kol, zvýšenou světlou výškou a ochrannými prvky na karoserii, jenž debutoval přednedávnem na pařížském autosalonu.

Golf Alltrack se bude vyrábět pro Severní Ameriku v mexickém závodě Puebla a to jak ve verzi s pohonem všech kol, tak jako předokolka. Horn přitom předpokládá, že by Alltracky s pohonem předních mohly tvořit až 50 % prodejů všech Golfů v USA! S jakými motory bude vůz v Americe nabízen zatím není známo, ale určitě mezi nimi nebude chybět i v pro evropské trhy určený benzinový 1.8 TSI o výkonu 132 kW a točivém momentu 280 N.m, plus jeden z dvojice dvoulitrových turbodieselů.

Jisté však je, že si Golf Alltrack bude klást za cíl odlákat některé zákazníky o kategorii většího Subaru Outback, které je v USA vcelku populární.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Libor
25. 11. 2014 09:21
Re: Správně!
Akorat co sem pleteš Passata když se píše o Golfu. :no: A nemužeš srovnavat 10let starý Passat se Subaru...
Avatar - Ada je zase tady
24. 11. 2014 17:54
Správně!
Subaru nemůže Passatu konkurovat, nemá motor TDI! ;-)