Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen začal vyrábět nový Golf VII

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (131)
Pondělí 6. srpna 2012 je tím dnem, kdy ve Wolfsburgu automobilka Volkswagen zahajuje výrobu sedmé generace Golfu.

Německá automobilka Volkswagen oficiálně zahájila výrobu v pořadí již sedmé generace motoristy milovaného i nenáviděného Golfu. Produkce novinky se rozbíhá v hlavním výrobním podniku automobilky ve Wolfsburgu.

S ohledem na třítýdenní závodní dovolenou byl Volkswagen kvůli spuštění výroby nucen zavést mimořádné směny. Kromě Wolsburgu bude novinka vyráběna i ve Zwickau. Obě továrny využily zmiňované dovolené k převedení výrobních procesů na zavedení stavby aut s novou modulární platformou MQB.

Golf sedmé generace bude druhým koncernovým sériovým vozem, který tuto platformu použije. První bylo Audi A3 třetí generace, krátce po Golfu bude následovat i nová Škoda Octavia.

Oficiální světová premiéra nového Golfu je naplánována na 4. září a má být hlavní částí speciální akce pořádané v Nové národní galerii v Berlíně. Ve stejný den se očekává i zveřejní prvních oficiálních fotografií a informací o technice.

K pohonu nové generace Volkswagenu Golf mají sloužit přeplňované vznětové a zážehové motory. V případě benzinových jednotek budou základ nabídky představovat motory 1,2 TSI a 1,4 TSI. Ten bude k dispozici i ve verzi s vypínáním dvou válců.

Vrchol nabídky bude i u nové generace představovat Golf GTI s motorem 2,0 TSI a nad ním umístěný Golf R s pohonem všech kol. Kromě těchto sportovně laděných verzí nabídne Volkswagen i verze s hybridním pohonem a také elektrický Golf.

V polovině září Volkswagen zahájí k novému Golfu školení pro prodejce a servisy. V Evropě se tento automobil začne prodávat v listopadu po představení širší veřejnosti na autosalonu v Paříži pořádaném od 29. září do 13. října.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (131)
12. 9. 2012 17:23
Re: GTI?
Trapáci, nevím, co proti němu pořád máte..chápu že je sice dost "aktivní" a VW nedá dopustit, ale co...a uz vubec nevim co mate proti Golfu..já jezdím sestou generací a jsem spokojen..a druhá auta taky nehaním..je mi fuk jestli nekdo jezdi renaultem, nebo Korejcema...kazdej at si koupi na co ma. Konec.
Avatar - JFK
7. 8. 2012 19:55
Re: já ho vidávám live
s tím nelze než souhlasit, protože Mégane II je jízdními vlastnostmi kdesi na úrovni Golfu II-III, takže tam je každý rozdíl, kterým se snaží poslední generací dotáhnout alespoň na etalon třídy Golf IV z poloviny 90. let znát. Samozřejmě, že to se nelíbí majitelům vozidel z upadající, věčně stávkující agrární země, žijící z podstaty dob dávno minulých... ;-)
Avatar - PeterLuk
7. 8. 2012 18:49
Re: já ho vidávám live
Prvý obrázok :
[odkaz]
>:D >:-[]
Avatar - Ronault.
7. 8. 2012 18:05
Re: já ho vidávám live
Tys poznal rozdíl mezi pětkou a šestkou a mezi trojkou a čtverkou ve svezení? I kdybych ti zavázal oči? Pochybuju? ;-)
Ve svezení mezi jednotlivými generacemi je větší rozdíl u Meganu než u Golfu ;-)
Avatar - Ronault.
7. 8. 2012 18:03
Re: Fanatici VW vs. spolehlivost
Tak to znáš evidetně hodně málo lidí, ne každý je společenský typ.