Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen získal povolení k výstavbě nové továrny v Polsku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Německá automobilka Volkswagen získala povolení k výstavbě nové továrny na výrobu dodávkových vozů v Polsku. Podle odhadů do ní investuje 3,3 miliardy zlotých (téměř 22 miliard Kč).

Závod u polského města Września by měl zaměstnat 2300 lidí a vyrábět automobily VW Crafter. Volkswagen oznámil plány na výstavbu továrny letos v březnu. Závod má zahájit provoz v roce 2016, jeho produkce by se měla pohybovat kolem 85.000 vozů ročně.

Września leží asi 50 kilometrů východně od města Poznaň, v jehož blízkosti už Volkswagen vyrábí dodávky Caddy a T5. Podle některých odhadů pomůže nová továrna vytvořit v polském automobilovém průmyslu zhruba 10.000 pracovních míst.

"To povolení je dalším krokem na cestě k uskutečnění našeho cíle, kterým je nová továrna. Musíme ji otevřít během 18 měsíců," řekl prezident divize Volkswagen Poznaň Jens Ocksen.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Avatar - WinDiesel
8. 10. 2014 21:19
Re: smutne
To není fér říci že ČR někoho přetáhla. Opel nebyl v Německu rentabilní a Belgičani byli drazí a nechtěli v ničem ustoupit .... Ale to by bylo na dlouhé diskuze. Pro někoho se stal přesun do střední a východní Evropy jedinou možností jak přežít, někdo zde má vyšší rentabilitu... Pouze VW dosahuje příkladné rentability v německých továrnách (při vynechání D3).
Avatar - WinDiesel
8. 10. 2014 18:29
Re: smutne
No to ano ale co když přesune VW výrobu opravdu z Hannoveru - když to bude v Polsku o tolik levnější. Amarok se klidně může vyrábět v Polsku ............ Vyšší využití 1 výrobní linky místo nízkého využití 2 výrobních linek.
8. 10. 2014 13:48
smutne
.. a ludia v Hannoveri nebudu mat co zrat :'-(