Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen získal v Thajsku zelenou k výstavbě továrny

redakce AUTO.CZ

Německá automobilka Volkswagen získala po měsících odkladů souhlas thajských úřadů ke stavbě výrobního závodu u Bangkoku. O výstavbě thajské továrny ale firma ještě nerozhodla.

Mluvčí podle agentury Reuters uvedl, že Volkswagen nyní situaci v Thajsku hodnotí, aby mohl rozhodnout, zda bude plán výstavby továrny realizovat. Podle předešlých zpráv by závod měl vyrábět úsporné vozy s benzinovými motory o objemu 1,4 litru a firma do něj má investovat jednu miliardu eur. Továrna by měla začít fungovat v roce 2019 a vyrábět až 300.000 vozů ročně.

Thajská vláda měla schválit závod už loni v létě. Volkswagen požádal o výstavbu své první továrny v Thajsku, protože chce využít daňových výhod, které do země již přilákaly firmy Ford a General Motors.

Šéf Volkswagenu Martin Winterkorn opakovaně uvádí, že skupina musí expandovat v jihovýchodní Asii, aby dohnala a předehnala japonskou Toyotu, která je největším automobilovým výrobcem na světě. V tomto regionu již společnost vyrábí vozy v Malajsii a nyní staví továrnu v Indonésii.

redakce AUTO.CZ